Te plângi că pierzi mult timp în trafic? Botoșaniul, printre orașele din România în care se circulă cel mai lejer!

Bucureștenii pierd anual aproape 100 de ore în trafic, adică circa patru zile/an din cauza ambuteiajelor, potrivit unui studiu realizat de compania INRIX Research.

Te plângi că pierzi mult timp în trafic? Botoșaniul, printre orașele din România în care se circulă cel mai lejer!

 Municipiul Botoșani  Foto: Știri Botoșani / Florin Timofte

În România, în prezent, Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele cu traficul rutier cel mai redus.

La polul opus se află Baia Mare, Iași, Buzău, București și Suceava, unde traficul este cel mai intens comparativ cu cel din orașele analizate în cadrul indexului T.R.A.I., realizat de platforma Storia.

Indexul poate fi accesat pe trai.storia.ro și este instrumentul care adună date din surse locale și științifice pentru a putea oferi informații relevante celor care sunt în căutarea orașului sau cartierului potrivit. Pe de-o parte, indexul include date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia și măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliarele – prețul pe metru pătrat) pe care, ulterior, îi transpune într-un scor reprezentativ pentru orașele sau cartierele României, potrivit Hotnews.

Conform indexului T.R.A.I., secțiunea „Trafic” se interpretează în felul următor: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în orașul selectat. Indicele afișează date exacte despre circulația rutieră și viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă.

Orașele în care traficul rutier este mai redus VS. orașele cu trafic intens

Orașul Reșița se află în prezent pe primul loc în topul orașelor cu cel mai redus trafic dintre orașele analizate pe platforma trai.storia.ro, cu un scor de 43,8 puncte, urmat de Oradea (40,4), Brașov (39,1) și Botoșani (38). De asemenea, în topul celor 10 orașe de pe platformă în care traficul este mai redus se regăsesc și Deva (36,8), Alba Iulia (37,4), Drobeta-Turnu Severin (35,6), Arad (36,9), Giurgiu (39,7) și Slatina (32,3).


(Imagine din municipiul Botoșani)

La polul opus, Baia Mare este orașul în care traficul este cel mai aglomerat comparativ cu traficul din celelalte orașe regăsite pe platformă, obținând un punctaj de doar 12,3. Următoarele orașe cu cel mai intens trafic sunt Iași (15,4), Buzău (18) și București (18,3), dar și Suceava (21,6), Galați (23,2), Timișoara (25,2), Satu Mare (25,4), Brăila (26,3) și Zalău (26,3).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modificări în Codul Rutier : Sancțiuni pe baza imaginilor de pe camerele de monitorizare a traficului !

Duminică, 30 Iunie 2024
152

Practic, Poliția Română va putea folosi camerele video amplasate de către administratorii drumurilor pentru a constata o serie întreagă de contravenții la legislația rutieră legate ...

Accident la Flămânzi, trei mașini avariate!

Duminică, 30 Iunie 2024
1143

La caz au ajuns pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD,  dar și un echip...

Aproape de noi: Captură impresionantă de droguri descoperită de polițiști la locuința unui bărbat din Suceava! (foto)

Duminică, 30 Iunie 2024
408

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie - iunie 2024 acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inc...