Directoarea AJOFM Botoșani, noi detalii privind concedierile masive de la Artsana: „Solicităm convocarea de urgență...” (video)

Oficialii grupului italian Artsana, care producea la Botoşani articole textile pentru copii sub branduri precum Chicco şi Prenatal, au anunțat la începutul acestei săptămâni că au început un proces de vânzare al fabricii locale.

Directoarea AJOFM Botoșani, noi detalii privind concedierile masive de la Artsana: „Solicităm convocarea de urgență...” (video)

Anca Apăvăloaie, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, a anunțat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural noi detalii privind concedierile masive de la Artsana.

Directorul AJOFM a anunțat faptul că, pe lângă cele 364 de persoane concediate și pentru care s-au înregistrat cereri de preaviz, altele și-au anunțat demisia.

Astăzi s-au înregistrat cererile de preaviz ale persoanelor care urmează să intre în procedura de concediere colectivă. 364 au fost anunțate de angajator, între timp au renunțat prin demisie câteva persoane, dar nu știm numărul exact. Urmează să ni se comunice”, a declarat Anca Apăvăloaie, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

Totodată, șefa AJOFM spune că au desfășurat activități de informare a salariaților, iar mulți dintre ei doresc să muncească în continuare în domeniul confecțiilor, iar alții au în vedere să desfășoare cursuri de formare profesională.

Noi ne-am deplasat la sediul angajatorului și am desfășurat două activități de informare a salariaților, care au avut ca obiectiv aducerea și luarea la cunoștință a drepturilor de protecție socială pe care aceștia le au ca urmare a încetării contractului individual de muncă prin concediere și am identificat doleanțele lor. Acestea se referă la păstrarea domeniului în care aceștia activează sau schimbarea acestui domeniu, pentru că noi în perioada în care desfășurăm acțiunea de preconcediere trebuie să venim cu soluții atât pentru găsirea de locuri de muncă pentru cei care vor să își păstreze domeniul de activitate, cât și pentru cei care merg către partea de reconversie profesională pentru a veni în sprijinul lor cu cursuri de formare profesională în alte meserii decât cea pe care o practică”, a completat Anca Apăvăloaie.

Reprezentanții AJOFM solicită Instituției Prefectului a județului Botoșani convocarea de urgență a unei comisii de dialog social la care să participe atât reprezentanții patronatului, cât și alți angajatori din domeniul confecțiilor, dar și șefa Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani.

În perioada următoarea vom anunța Instituția Prefectului și UAT Municipiului Botoșani pentru a ne veni în sprijin conform prevederilor legale. Solicitarea noastră este convocarea de urgență a unei comisii de dialog social la care să participe pe lângă reprezentanții patronatului, angajatorii din domeniul confecțiilor și reprezentantul Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani. Sunt tot felul de cazuri de spețe identificate pe care trebuie să le rezolvăm”, a conchis Anca Apăvăloaie.

Reamintim faptul că oficialii grupului italian Artsana au demarat un proces de vânzare al fabricii și, potrivit unor surse neoficiale, cumpărătorul ar fi din județul Botoșani.

Mai mult decât atât, o parte dintre angajați ar putea fi preluați de noul cumpărător, însă ar fi vorba despre maximum 30 de salariați de la actuala Artsana.

Citește și Artsana de la Botoșani se vinde, compania anunță ce se întâmplă cu angajații!

Cum explică italienii scăderea dramatică a numărului de angajaţi în fabrica de la Botoșani!

Ce spune șefa AJOFM Botoșani despre concedierile de la Artsana!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Elevii din Botoșani, între fericire și tristețe după a doua probă a Bacalaureatului! (foto)

astăzi, 13:41
1477

În sesiunea din 2024 s-au înscris 2790 de candidați (2555 din seria curentă și 235 din seriile anterioare). Pentru proba la limba și literatura română s-au înscris 2633 de...

Primele reacții ale elevilor botoșăneni după prima probă scrisă a Bacalaureatului! Elev: „Mă pasionează și fac bani mulți” (Foto, Video)

Luni, 1 Iulie 2024
4606

Pentru această probă s-au înscris un număr de 2591 de candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare, lipsind doar 44 de elevi din cei înscriși. Niciun candidat nu a fost...

Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Joi, 27 Iunie 2024
1755

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024.De asemenea, mod...