Artsana de la Botoșani se vinde, compania anunță ce se întâmplă cu angajații!

În cel mai bun moment, fabrica autohtonă avea peste 900 de salariaţi, numărul înjumătăţindu-se până la final de 2022.

Artsana de la Botoșani se vinde, compania anunță ce se întâmplă cu angajații!

Oficialii grupului italian Artsana, care producea la Botoşani articole textile pentru copii sub branduri precum Chicco şi Prenatal, anunţă că au început un proces de vânzare al fabricii locale.

Răspunsul companiei vine la scurtă vreme după ce au apărut informații cu privire la închiderea producţiei, iar ANOFM a declarat că grupul a anunţat instituţia de intenţia de a face concedieri colective.

În schimb, oficialii grupului italian Artsana spun că angajaţii care nu vor fi preluaţi de cumpărător vor fi disponibilizaţi.

„Artsana Group a demarat un proces de vânzare a fabricii pe care o deţine în România, la Botoşani, şi unde realiza articole textile. După acest exit, compania va disponibiliza personalul care nu va fi preluat de cumpărător“, au răspuns, la solicitarea ZF, oficialii grupului italian Artsana.

Compania nu dezvăluie numele cumpărătorului.

Reprezentanţii Artsana din Botoșani mai spun că această operaţiune este de fapt o consecinţă a „raţionalizării“ producţiei de articole pentru copii de la fabrica din Verolanuova, din Italia.

La Botoşani se realizau părţi componente sau bunuri finite care apoi erau trimise în ţara-mamă, Italia, la Verolanuova, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit unor informații neoficiale, cumpărătorul ar fi tot din Botoșani, o companie de top care, însă, ar prelua doar maximum 30 de angajați de la actuala Artsana.

Citește și Cum explică italienii scăderea dramatică a numărului de angajaţi în fabrica de la Botoșani!

Ce spune șefa AJOFM Botoșani despre concedierile de la Artsana!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

100 de copii și tineri aflați în tabăra de la Agafton au învățat de la polițiști cum să se ferească de droguri

Joi, 4 Iulie 2024
45

Astfel, 100 de copii și tineri au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au fost im...

Expoziția de pictură și sculptură ,,Expresii plastice în formă și culoare” la Memorialul Ipotești

Joi, 4 Iulie 2024
54

Artiștii expozanți sunt absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, membri ai Uniunii Artiștilor Plas...

BLOCADA polițiștilor a lăsat 11 șoferi fără permis!

Joi, 4 Iulie 2024
94

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 44 de evenimente,...