Artsana de la Botoșani se vinde, compania anunță ce se întâmplă cu angajații!

În cel mai bun moment, fabrica autohtonă avea peste 900 de salariaţi, numărul înjumătăţindu-se până la final de 2022.

Artsana de la Botoșani se vinde, compania anunță ce se întâmplă cu angajații!

Oficialii grupului italian Artsana, care producea la Botoşani articole textile pentru copii sub branduri precum Chicco şi Prenatal, anunţă că au început un proces de vânzare al fabricii locale.

Răspunsul companiei vine la scurtă vreme după ce au apărut informații cu privire la închiderea producţiei, iar ANOFM a declarat că grupul a anunţat instituţia de intenţia de a face concedieri colective.

În schimb, oficialii grupului italian Artsana spun că angajaţii care nu vor fi preluaţi de cumpărător vor fi disponibilizaţi.

„Artsana Group a demarat un proces de vânzare a fabricii pe care o deţine în România, la Botoşani, şi unde realiza articole textile. După acest exit, compania va disponibiliza personalul care nu va fi preluat de cumpărător“, au răspuns, la solicitarea ZF, oficialii grupului italian Artsana.

Compania nu dezvăluie numele cumpărătorului.

Reprezentanţii Artsana din Botoșani mai spun că această operaţiune este de fapt o consecinţă a „raţionalizării“ producţiei de articole pentru copii de la fabrica din Verolanuova, din Italia.

La Botoşani se realizau părţi componente sau bunuri finite care apoi erau trimise în ţara-mamă, Italia, la Verolanuova, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit unor informații neoficiale, cumpărătorul ar fi tot din Botoșani, o companie de top care, însă, ar prelua doar maximum 30 de angajați de la actuala Artsana.

Citește și Cum explică italienii scăderea dramatică a numărului de angajaţi în fabrica de la Botoșani!

Ce spune șefa AJOFM Botoșani despre concedierile de la Artsana!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

Miercuri, 12 Iunie 2024
132

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024
141

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

Miercuri, 12 Iunie 2024
232

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...