Te dai cu trotineta? Cască bine ochii, că altfel plătești amendă

Te dai cu trotineta? Cască bine ochii, că altfel plătești amendă

Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un act normativ care va schimba Codul Rutier. Pentru prima dată, trotinetele electrice vor fi reglementate și în România.

În primul rând, vârsta minimă pentru care un om poate merge pe trotinetă este de 14 ani, la fel ca la biciclete. De reținut este că, până la 16 ani, copii sunt obligaţi să poarte cască.

După ce au împlinit 16 ani, guvernanții consideră că nu se mai pot lovi la cap şi, atunci, legea nu îi mai obligă să poarte cască.

O altă schimbare prevede ca trotinetele electrice să fie conduse numai pe pista de biciclete, iar acolo unde aceasta nu există, ele pot fi conduse pe drumurile pe care viteza maximă admisă nu depăşeşte 50 de km/h. Adică nu pe drumuri naţionale și autostrăzi. Prin oraş sunt, de asemenea, multe drumuri cu viteză de 60 km/h și pe acelea nu au voie trotinetele electrice.

În același timp, transportul pasagerilor pe trotinete este interzis. Aceasta este o veste mai ales pentru părinţii care şi-au cumpărat aceste trotinete elctrice pentru a-şi duce mai uşor copii la şcoală şi la grădiniţă. Nu vor mai avea voie după intrarea în vigoare a acestui act normativ.

Devine obligatorie și echiparea trotinetelor cu lumini şi stopuri reflectorizante.

Important de menţionat este că cine încalcă regulile pentru circulaţia pe drumuri publice cu trotinetele electrice este pasibil de amendă, între 6 şi 8 puncte, adică de la 870 la 1.160 de lei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
17

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
98

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
60

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...