Oficial: Guvernul amână dublarea alocațiilor pentru 1 august

Oficial: Guvernul amână dublarea alocațiilor pentru 1 august

Guvernul adoptă, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii.

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copiii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget. Termenul propus de ministrul Muncii este data de 1 august.

„Vom creşte alocaţiile pentru copii la rectificarea bugetară, astfel încât să existe fondurile necesare”, a spus premierul Ludovic Orban.

„Noi ne dorim creşterea alocaţiilor, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat. În legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei pentru a putea susţine această măsură şi, de altfel, nici nu avem voie constituţional şi legal să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat”, a adăugat Orban.

Proiectul privind amânarea termenului de aplicare a dublării alocaţiilor a fost aprobat de premier.

Preşedintele României a promulgat deja proiectul privind dublarea alocaţiilor pentru copii, care prevede că „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

În prezent, alocaţia pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani este de 300 de lei, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani este de 150 de lei. De asemenea, alocaţia este de 300 de lei şi pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
7

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
6

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
354

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...