Taximetriştii se plâng că piraţii auto le
suflăclienţii de sub nas, iar în ultima perioadă tupeul acestora este atât de mare încât au ajuns să parcheze şi să îşi racoleze clienţii chiar din staţiile de taxi.
Administratorii firmelor de transport în regim de taxi au făcut front comun pentru anihiliarea pirateriei auto, însă până acum, susţin reprezentanţii Camerei Taximetriştilor, toate eforturile au fost în zadar, dat fiind că şi legislaţia din domeniu este una mult prea permisivă şi cu sancţiuni mult prea uşoare.
"Avem o problemă destul de controversată cu piraţii auto care au ajuns până acolo încât să ocupe locurile taximetriştilor de la Biserica Sfântul Gheorghe. Acolo e o staţie fixată prin Hotărâre de Consiliu Local pentru servicii de taximetrie, iar piraţii stau lângă ei şi trag clientul efectiv de mână", a declarat Iulian Bauer, directorul Camerei Taximetriştilor din Botoşani.
Bauer a precizat că au fost facute numeroase sesizări şi la Primărie, şi la Poliţia Rutieră, şi au fost deschise inclusiv acţiuni în instanţă, însă singurele sancţiuni pe care le-au primit piraţii auto au fost doar câteva amenzi care nu i-au împiedicat să iasă zilnic în stradă.
"Nu îi putem stârpi de acolo, este o matcă puternică a piraţilor care le iau pâinea de peste zi a taximetriştilor autorizaţi. Probleme sunt şi în bariera Sucevei, dar văd că Poliţia Rutieră îşi face treaba în ultimul timp, vine şi stă acolo maşina Poliţiei de dimineaţă până seara şi nu îi mai văd", a adăugat Bauer.
Potrivit acestuia, cele mai piratate rute ar fi cele care duc către Copălău, Dorohoi, Săveni şi Suceava.
Iulian Bauer susţine că, potrivit din informaţiilor pe care le deţine, ar fi circa 100 de piraţi auto.
Pe lângă războiul pe care îl duc cu taximetriştii, piraţii auto duc un adevarat adevărat război şi între ei. Ultimul scandal între doi piraţi auto s-a înregistrat chiar luni.
Pe lîngă faptul că cei care practică transportul ilegal de persoane nu respectă nicio lege, ei pun într-un real pericol, de multe ori, viaţa celor pe care îi iau la ocazie.