Tânăr din Botoșani, acuzat că a vrut să abuzeze sexual o angajată de la Protecția Copilului!

Tânăr din Botoșani, acuzat că a vrut să abuzeze sexual o angajată de la Protecția Copilului!
Doi tineri, dintre care unul din județul Botoșani, sunt acuzați că au încercat să abuzeze sexual o angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iași.

Florin D. şi Emilian M. ambii în vârstă de 21 de ani, nu vor mai beneficia de sprijinul acordat de stat dacă ancheta derulată de DGASPC va stabili că băieţii sunt vinovaţi de acuzele care li se aduc. Potrivit conducerii DGASPC, rezultatul anchetei va fi comunicat după 15 ianuarie.

Am format o comisie la nivelul direcţiei care se ocupă de caz. În termen de 30 de zile vom avea şi un rezultat. Din cauza faptei de care sunt acuzaţi, tinerii riscă să iasă din sistemul de protecţie“, a arătat Ioan Ticu, director adjunct al DGASPC.

Instituţia a fost sesizată săptămâna trecută de un instructor educator din Podu Iloaiei că cei doi băieţi au încercat să o violeze, afişând un comportament indecent.

După semnalarea faptei, tatăl unuia dintre tinerii acuzaţi a venit în centrul din Podu Iloaiei şi l-a luat acasă, în judeţul Botoşani. Celălalt tânăr, Florin D., încă se află în locuinţa socială din Podu Iloaiei. Potrivit DGASPC, instituţia analizează pentru prima dată un astfel de caz.

Florin D. şi Emilian M. au fost cazaţi într-un apartament al DGASPC din Podu Iloaiei pe 23 noiembrie. Potrivit victimei, tinerii proveniţi din centre de plasament s-au comportat deplasat încă de când au ajuns în locuinţa socială. Pe 10 decembrie, cei doi tineri ar fi încercat să o abuzeze sexual pe una dintre angajatele DGASPC. Băieţii au încuiat uşa apartamentului şi a dormitorului în care stăteau, s-au dezbrăcat şi i-au propus angajatei să-i mângâie în zonele intime. Femeia în vârstă de 39 de ani a depus plângere la IPJ, însă reprezentaţii acestora au declarat pentru Ziarul de Iaşi“ că procurorul care a preluat cazul a consi­derat că nu sunt întrunite elementele unei infracţiuni“.

Conducerea DGASPC a explicat că tinerii care beneficiază de mo­dulul de reintegrare socială au un handicap uşor, dar au discernământ şi răspund din punct de vedere penal ca orice alt cetăţean al ţării.

Sursa: Ziarul de Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
179

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
263

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...