Tânăr din Botoșani, acuzat că a vrut să abuzeze sexual o angajată de la Protecția Copilului!

Tânăr din Botoșani, acuzat că a vrut să abuzeze sexual o angajată de la Protecția Copilului!
Doi tineri, dintre care unul din județul Botoșani, sunt acuzați că au încercat să abuzeze sexual o angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iași.

Florin D. şi Emilian M. ambii în vârstă de 21 de ani, nu vor mai beneficia de sprijinul acordat de stat dacă ancheta derulată de DGASPC va stabili că băieţii sunt vinovaţi de acuzele care li se aduc. Potrivit conducerii DGASPC, rezultatul anchetei va fi comunicat după 15 ianuarie.

Am format o comisie la nivelul direcţiei care se ocupă de caz. În termen de 30 de zile vom avea şi un rezultat. Din cauza faptei de care sunt acuzaţi, tinerii riscă să iasă din sistemul de protecţie“, a arătat Ioan Ticu, director adjunct al DGASPC.

Instituţia a fost sesizată săptămâna trecută de un instructor educator din Podu Iloaiei că cei doi băieţi au încercat să o violeze, afişând un comportament indecent.

După semnalarea faptei, tatăl unuia dintre tinerii acuzaţi a venit în centrul din Podu Iloaiei şi l-a luat acasă, în judeţul Botoşani. Celălalt tânăr, Florin D., încă se află în locuinţa socială din Podu Iloaiei. Potrivit DGASPC, instituţia analizează pentru prima dată un astfel de caz.

Florin D. şi Emilian M. au fost cazaţi într-un apartament al DGASPC din Podu Iloaiei pe 23 noiembrie. Potrivit victimei, tinerii proveniţi din centre de plasament s-au comportat deplasat încă de când au ajuns în locuinţa socială. Pe 10 decembrie, cei doi tineri ar fi încercat să o abuzeze sexual pe una dintre angajatele DGASPC. Băieţii au încuiat uşa apartamentului şi a dormitorului în care stăteau, s-au dezbrăcat şi i-au propus angajatei să-i mângâie în zonele intime. Femeia în vârstă de 39 de ani a depus plângere la IPJ, însă reprezentaţii acestora au declarat pentru Ziarul de Iaşi“ că procurorul care a preluat cazul a consi­derat că nu sunt întrunite elementele unei infracţiuni“.

Conducerea DGASPC a explicat că tinerii care beneficiază de mo­dulul de reintegrare socială au un handicap uşor, dar au discernământ şi răspund din punct de vedere penal ca orice alt cetăţean al ţării.

Sursa: Ziarul de Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
60

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
24

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
495

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...