Şefi noi la instanţele botoşănene!

Şefi noi la instanţele botoşănene!
Două instanţe din judeţul Botoşani au conduceri noi sau reconfirmate, după concursul organizat de Consiliul Superiori al Magistraturii.

În urmă cu câteva zile, membrii CSM a validat rezultatele concursulului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale şi judecătorii precum şi la parchetele de pe lângă acestea, ce s-a desfăşurat în perioada 18 septembrie- 16 decembrie 2015.

Preşedintele Tribunalului Botoşani, Anitta Maria Manole, a recâştigat în urma concursului un nou mandat la conducerea instanţei, cu una dintre cele mai mari note obţinute de candidaţii participanţi din întreaga ţară. De asemenea, judecătorul Mihaela Dorina Maga a câştigat şefia Judecătoriei Darabani, înlocuindu-l astfel pe judecătorul George Teofil Mardar. Mai mult, judectorul Alina Palancanu, care a activat până acum la Judecătoria Botoşani, al cărei vicepreşedinte a fost, a promovat în funcţia de preşedinte al Tribunalului Neamţ.

Concursul s-a organizat pentru ocuparea a 120 de funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte de la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii precum şi a unui număr de 116 funcţii vacante de procuror general, procuror general adjunct, primprocuror şi prim procuror adjunct. Probele de concurs au constat în test psihologic, interviu psihologic, susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere şi susţinerea testării scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane. 

 

Spune-ne opinia ta