Tânăr de 19 ani, ajuns la spital după un accident vascular!

Tânăr de 19 ani, ajuns la spital după un accident vascular!

 Medicul Emilia Iavorenciuc  

Medicii neurologi botoşănei trag un semnal de alarmă și spun că tot mai mulți tineri suferă accidente vasculare. Deși se cred sănătoși și nu merg să își facă analizele, în momentul în care ajung la spital, după ce au suferit un astfel de accident, descoperă că în realitate au anumite afecțiuni pe care, dacă le-ar fi descoperit la timp, ar fi putut preîntâmpina un accident vascular.

Potrivit medicului neurolog de la Spitalul Județean, Emilia Iavorenciuc, cel mai tânăr pacient care a suferit un accident vascular are doar 19 ani.

"A scăzut foarte mult vârsta de apariție a accidentelor vasculare, în general apare la pacienți care au un factor de risc, cum ar fi hipertensivi netratați, pentru că tinerii nu prea merg să se caute, ca să zicem așa, și atunci ei se consideră sănătoși, consideră că nu au nicio boală, și la momentul în care vin spun că nu au nimic și atunci prima lor prezentare la spital este atunci când fac accident vascular. Am avut pacient cu accident vascular chiar la 19 ani și din fericire și-a reveni", spune medicul Emilia Iavorenciuc.
 
Aceasta a mai atras atenția că mulți pacienți care nu sunt asigurați, sau din alte motive, ajung la medic mult prea târziu.

"Nu se duc la medicul de familie, ajung foarte târziu la spital și recuperarea este în mai mică măsură, dacă ajung în primele 3-6 ore tratamentul inițiat corect de la început poate face ca deficitele ulterioare să fie mult mai mici", a mai spus medicul Emilia Iavorenciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caz revoltător: Un tânăr din Botoșani, cu arsuri grave, a fost refuzat de marile spitale din țară!

astăzi, 15:08

Tânărul a ajuns în stare critică după un accident casnic, în urma căruia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. În prezent, el este la Spitalul Județean de Urgen...

(P) Cum îi explici copilului tău importanța îngrijrii corecte a dinților?

astăzi, 13:37

Îngrijirea dinților este un aspect esențial al sănătății generale, iar ca părinte este important să îți înveți copilul de mic importanța acestui obicei zilnic. A explica u...

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...