Tacit, dar legea a trecut de Senat! Mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților și bunicii vor primi o indemnizație de creștere a nepoților în valoare de 650 de lei!

Tacit, dar legea a trecut de Senat! Mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților și bunicii vor primi o indemnizație de creștere a nepoților în valoare de 650 de lei!

Proiectul prin care bunicii ar urma să primească bani de la stat pentru a avea grijă de nepoți a fost adoptat tacit de Senat. Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie și de adoptare de către Camera Deputaților și de publicare în Monitorul Oficial.

Mai exact, dacă proiectul va ajunge să se aplice, oricare dintre bătrânii care au grijă de nepoți vor putea primi o indemnizație de creștere în valoare de 650 de lei, numai dacă părinții care se află în concediul de creștere renunță la dreptul lor și revin la muncă.

După cum stabilește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului, ce vor să se întoarcă la serviciu mai repede, pot beneficia de "acordarea unui stimulent de inserție".

Așadar, dacă părinții vor renunța la concediul de creștere, bunicii vor primi acea indemnizație de 650 de lei. În aceste condiții, părinți vor primi stimulent de inserție, în vreme ce bunicii vor primi indemnizație de creștere, scrie avocatnet.ro.

Pentru a putea solicita indemnizația pentru creșterea nepoților, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
706

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
236

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
188

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...