TABULEAC: "Este un drept al consilierilor judeteni de a infiinta comisii de analiza si verificare"

TABULEAC: "Este un drept al consilierilor judeteni de a infiinta comisii de analiza si verificare"

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Sedinta de Consiliu Judetean din data de 28 octombrie se anunta a fi una cel putin tensionata, avand in vedere ca, printre cele 11 proiecte de pe ordnea de zi, se va discuta si solicitarea vicepresedintelui CJ de instituire a unei comisii care sa verifice toate achizitiile publice din perioada 2009-2010, din cadrul Directei Judetene de Drumuri si Poduri si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, precum si a aparatului de specialitate al CJ.

Intentia a starnit deja dispute atat in interiorul cat si in afara Consiliului Judetean, initiativa fiind pusa sub semnul indoielii tocmai prin faptul ca exista numeroase organisme care au drept scop verificarea licitatiilor. Cu toate acestea, Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani, spune ca este un drept al consilierilor judeteni de a forma comisii.

"Este un drept al consilierilor judeteni de a infiinta comisii de analiza si verificare. Salut initiativa consilierilor judeteni de a sprijini activitatea pe care o desfasor eu, ca si presedinte al CJ. Ceea ce si-au propus sa faca nu poate aduce decat beneficii. Sa nu se inteleaga ca, daca se constituie o comisie pentru a face verificari, asta nu inseamna ca ceilalti consilieri nu ar mai avea drept de control. Membrii comisiei nu vor fi platiti", a precizat astazi Mihai Tabuleac.

Initiatoarea acestui proiexct este vicepresedinta Consiliului Judetean, Catalina Lupascu, liberala spunand ca in acest fel se va asigura transparenta achizitiilor publice.

Lupascu a tinut sa precizeze ca nu a dorit sa initieze acest proiect pentru ca ar avea anumite dubii la unele achizitii publice in cadrul CJ, ci ca doreste sa existe transparenta, tinand cont de anumite cazuri care au fost facute si publice, in care sefii institutiilor au organizat achizitiile publice dupa bunul plac, fiind depistate nereguli ulterior, cum ar fi la DGASPC si Memorialul Ipotesti.

Tot pentru sedinta din 28 octombrie, pe ordinea de zi se mai afla si un proiect care se refera la rectificarea bugetara a judetului cu suma de 4856 mii lei, din care 3369 mii lei de la Ministerul Muncii pentru persoanele cu handicap, iar diferenta reprezinta prefinantarea CJ pentru investitia privind Casa Ventura, obiectiv ce va fi finantat de UE.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
550

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
167

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...