Actiune de proportii, in aceasta dimineata, pentru combaterea evaziunii fiscale!

Actiune de proportii, in aceasta dimineata, pentru combaterea evaziunii fiscale!
Mobilizare impresionanta, intr-o razie de proportii desfasurata in aceasta dimineata in judetul Botosani! 49 de politisti, 8 comisari ai Garzii Financiare si un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au descins joi dimineata, la ora 7.00, in 26 de locatii din judetul Botosani.

Actiunea s-a desfasurat, in vederea documentatiei activitatii infractionale a 21 de invinuiti, la ea participand ofiteri de politie judiciara din cadrul IPJ Botosani, prin Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul de Interventii Rapide, Serviciul Criminalistic, imreuna cu procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, cu participarea comisarilor de la Garda Financiara Botosani si cu sprijinul tehnic si informativ al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

S-a descins in 26 de locatii din judetul Botosani, in localitati precum Rachiti, Corlateni, Ungureni si altele, unde au fost efectuate perchezitii si controale economico-financiare la depozite, spatii comerciale si locuinte apartinand unor persoane juridice sau fizice.

Scopul actiunii a fost acela de a identifica si ridica instalatii artizanale de imbuteliat bauturi alcoolice spirtoase fabricare ilicit, bauturi alcoolice depozitate si comercializate cu incalcarea legislatiei fiscale, tigari si alte produse accizabile, in vederea probarii activitatii infractionale a celor 21 de invinuiti, in sarcina acestora retinandu-se infractiuni precum evaziune fiscala si producere, detinere si comercializare de produse accizabile.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost stabilit de catre Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale la suma de 151.381 lei.

"In cadrul perchezitiei din aceasta dimineata, au fost ridicate 2 instalatii clandestine pentru procesarea bauturilor spirtoase, 846 peturi a cate 5 litri fiecare, peste 3000 de litri de bauturi alcoolice, peste 21.000 de tigarete de contrabanda, sume de bani si altele. O parte din invinuiti sunt adusi pe baza de mandat la sediul IPJ Botosani", informeaza Cristian Popovici, prim-procuror al parchetului de pe langa Tribunalul Botosani. 
   
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
466

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...