Nova ApaServ se pune pe picioare, Apa Grup isi executa debitorii!

Nova ApaServ se pune pe picioare, Apa Grup isi executa debitorii!

MARICEL GEORGESCU

Reprezentanţii SC NOVA APASERV SA îi roagă pe consumatorii de apă din judeţul Botoşani să nu-şi neglijeze restanţele de plată a facturilor faţă de SC APA GRUP SA, chiar dacă acesta nu mai este operatorul serviciilor de apă şi canalizare.

Botoşănenii care, din diverse motive, au rămas cu datorii către fostul operator, în caz de neplată vor suferi efectele legale prevăzute de executarea silită. Societatea APA GRUP nu şi-a încheiat activitatea, iar una dintre principalele preocupări ale salariaţilor acestei unităţi va fi, în următoarea perioadă, urmărirea şi recuperarea creanţelor realizate prin utilizarea serviciilor de apă şi canalizare fără achitarea contravalorii acestora, se arată într-un comunicat remis redacţiei de SC Nova ApaServ.

"Noul operator va emite, la cerere, adeverinţe privind plata la zi către proprietarii care vor să-şi înstrăineze imobilele, însă documentele vor fi concepute în aşa fel încât să fie valabile doar împreună cu adeverinţe similare eliberate de SC APA GRUP SA.  În consecinţă, botoşănenii care nu sunt la zi cu plata facturilor nu vor putea profita de înfiinţarea noului operator pentru a scăpa de datoriile la apă", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC NOVA APASERV SA Botoşani.

Conform ultimelor date centralizate la nivelul SC APA GRUP SA, datoriile populaţiei pentru serviciile utilizate până la sfârşitul lunii septembrie se ridică la circa 13 milioane de lei.

SC APA GRUP SA Botoşani va întocmi, în continuare, dosare de acţionare în instanţă a debitorilor, procedând şi la executarea silită mobiliară sau imobiliară, independent de activitatea noului operator. În acelaşi timp, dosarele de executare aflate la executorii judecătoreşti vor fi finalizate până la recuperarea integrală a sumelor datorate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
25

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
41

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
77

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...