Tabuleac il pune pe managerul Spitalului Judetean sa se ingrijeasca de cladirile darapanate!

Tabuleac il pune pe managerul Spitalului Judetean sa se ingrijeasca de cladirile darapanate!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a cerut conducerii Spitalului Judetean Mavromati sa faca toate demersurile necesare in vederea obtinerii unei finantari de la Ministerul Sanatatii, pentru reabilitarea mai multor cladiri care apartin unitatii spitalicesti.

Una dintre acestea este situata pe strada Puskin, iar in prezent este folosita ca spatiu pentru depozitarea arhivelor si pentru biblioteca spitalului. Presedintele Consiliului Judetean sustine ca acest imobil a fost deja inclus in lista de investitii a judetului, in vederea realizarii unei expertize pentru efectuarea lucrarilor.

"Imobilul din strada Puskin, care este monument istoric, nu a beneficiat niciodata, dupa Revolutie, de vreo interventie si unde, in mod de neinteles pentru mine, functioneaza arhiva si biblioteca Spitalului Judetean, in loc sa functioneze o sectie spitaliceasca. Acest imobil nu ne face cinste, dat fiind starea in care se afla. Am cerut managerului Spitalului Judetean, mai ales acum, cand se pune problema indeplinirii unor conditii suplimentare in vederea unei viitoare acreditari, sa foloseasca spatiul asa cum se cuvine, nu pentru depozit de arhiva. Noi cofinantarea o avem deja asigurata prin buget, pentru ca inca de la inceputul anului am plecat de la premisa ca nu imi permit ca nici anul acesta sa nu intervenim la imobilul din Puskin", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Autoritatile judetului mai au in vedere si reabilitarea Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean, dar si a sectiei de oncologie a Spitalului Judetean.

"La Sectia de Contagioase, noi am inclus in bugetul judetului confinantarea aferenta, iar managerul Spitalului Judetean are sarcina sa aduca de la Ministerul Sanatatii diferenta de bani. Pana in prezent, Spitalul Judetean a reusit sa aduca niste bani pentru reparatii capitale la sectia de oncologie, este o suma de aproximativ 700.000 de lei, suma e venita si lucrarile vor incepe in curand", a precizat Mihai Tabuleac.


Acoperisul Policlincii Spitalului Judetean nu va suferi reparatii capitale!


Dupa ce acoperisul Policlincii Spitalului Judetean a fost luat de vant, cei de la spital urmeaza sa faca doar reparatii curente, constand in realizarea hidroizolatiei. Presedintele Consiliului Judetean sustine ca pentru reparatii mai de amploare se asteapta bani de la Guvern, fiind inaintat in acest sens un proiect de hotarare, prin care s-a cerut suma de 377.000 de lei, din fondul de interventie.

"Au cam balbait-o cei de la Spitalul Judetean vizavi de acest acoperis. La inceput vehiculau mai multe variante de a pune acoperisul la loc asa cum a fost, de a veni cu o mansardare pentru a castiga spatiu suplimentar. Eu le-am spus foarte limpede ca nu traim vremuri sa ne jucam cu banii, nu ne putem permite decat sa-i cheltuim cu foarte mare chibzuinta. Le-am cerut sa execute reparatii constand in punerea la punct a hidroizolatiei de acolo, exista materiale mult mai bune decat la inceput, nu se mai lucreaza cu carton si cu smoala. Daca vor veni bani de la Guvern se va face si sarpanta, daca nu, va garantez eu ca vor functiona foarte bine cu acea hidroizolatie", a conchis Tabuleac.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
39

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
19

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
62

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...