Tabăra Militară de Airsoft de la Botoşani, o experienţă plină de adrenalină pentru zeci de elevi din 7 judeţe!

Zeci de elevi din şapte judeţe s-au reunit la Botoşani, în cadrul unei Taberei Militare de Airsoft, care a ajuns deja la cea de-a noua ediţie.

Tabăra Militară de Airsoft de la Botoşani, o experienţă plină de adrenalină pentru zeci de elevi din 7 judeţe!

   Foto: Observator

Timp de o săptămână, cadeţii au parte de o experienţă plină de adrenalină, în care îmbină teoria cu disciplina militară, sub atenta supraveghere a profesioniştilor din domeniu.

Cadeţii taberei militare de airsoft din Botoşani au parte de o trezire la fel ca în armată, dar şi de o lecţie despre cum trebuie să fie făcut patul. După înviorare şi un mic dejun copios, programul continuă cu instrucţie şi exerciţii militare, potrivit Observator.

Surpriza zilei a fost lecţia de rapel, condusă de un pompier specialist în alpinism, unde tinerii au învăţat şi pus în practică tehnicile de coborâre de pe o clădire. Ediţia a noua a taberei reuneşte tineri din şapte judeţe şi le aduce o săptămână plină de adrenalină.

"Este o tabără cu caracter specific militar şi airsoft. Este ceva ce pentru ei este inedit", spune jandarmul Iustinian Ciornei.

"Pe tot parcursul acestei perioade de instruire, avem atât instruire practică, cât şi teoretică, după care o să încercăm să îi introducem în activitatea propriu-zisă a sportului airsoft, dar combinat cu elemente de disciplină militară", spune Radu Humelnicu, organizator tabără.

Săptămâna se încheie cu o ceremonie specială pe data de 30 iulie, atunci când tinerii vor putea împărtăşi experienţele trăite şi lecţiile învăţate în această aventură unică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...