Sute de rentieri din judeţ nu şi-au vizat carnetele!

Sute de rentieri din judeţ nu şi-au vizat carnetele!
A.P.I.A. – Centrul judetean Botosani, informeaza ca termenul limită de vizare a carnetului de rentier agricol a expirat la 31 august 2013.  

Dintre cei 3567 de rentieri agricoli înregistraţi în evidenţele Centrului judeţean, s-au prezentat  la sediul instituţiei 2687 pentru a-şi viza carnetul, fiind vorba despre viza anuală pentru anul 2012. 

Programul de renta viageră agricolă a fost inţiat în urmă cu mai bine de şase ani, în anul 2005, fiind o formă de încurajare a arendării şi vânzării terenurilor agricole pentru vârstnicii posesori care, la vremea respectivă, aveau vârsta împlinită de 62 de ani.   

Programul a durat timp de cinci ani, până în 2010, iar prin acesta vârstnicii care s-au înscris la vremea respectivă în program beneficiază, în cazul în care mai sunt în viaţă, şi în prezent de o sumă echivalentă a 100 de euro anual la hectar, pe toată perioada vieţii, pentru fiecare hectar de teren agricol extravilan înstrăinat, respectiv de 50 de euro anual pentru fiecare hectar de teren agricol extravilan arendat. În programul "Renta viageră" s-au putut înscrie, până la finalul anului 2009 toţi botosanenii care îndeplineau condiţiile necesare programului.  

Facem precizarea ca plata rentei viagere agricole aferente anului 2012 se va incheia la 30 noiembrie 2013.  

APIA BOTOSANI  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
158

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...