Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz.

 În județul Botoșani, de-a lungul timpului, astfel de evenimente s-au transformat în adevărate tragedii, în urma cărora mai multe persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite, iar locuințele în care s-au petrecut incidentele și cele ale vecinilor au fost distruse.

Pentru a preveni cazurile de acest gen, încă din anul 2016, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat campania RISC - “Mai bine previi decât să nu fii!”, ce urmărește informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini pro active în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

În luna aprilie a acestui an, în cadrul campaniei „Detector pentru viață”, pompierii militari și voluntari au instalat 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon în tot atâtea locuințe.

Au fost vizate casele persoanelor în vârstă, cu dizabilități sau din medii sociale defavorizate, familiilor cu mulți copii, unde încălzirea locuințelor se face cu sobe sau alte mijloace similare.

Mulți dintre beneficiari au afirmat că, în trecut, au avut de suferit din cauza sobelor defecte care le-au umplut casele cu fum, în timp ce dormeau.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul primăriilor și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona, Ștefănești și Hilișeu-Horia.

Toți au înțeles că astfel de dispozitive, care semnalează imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon în spațiile în care sunt amplasate, le pot salva viața.

Atenție! Detectoarele, nu alertează în mod automat autoritățile, nu este conectat cu sisteme de stingere a incendiilor, rolul lui este doar de avertizare a persoanelor din locuință, de izbucnirea unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce a decis Tribunalul Botoșani în cazul medicului oncolog Anca Dumitrovici Ababneh, acuzat de luare de mită!

astăzi, 19:31

Ea va sta acasă până ce fiul minor va împlini vârsta de un an. Soluția a fost dată de un judecător de la Tribunalul Botoșani, ceea ce la Curtea de Apel Suceava s-a dovedit impo...

Zeci de sancțiuni și avertismente aplicate la Botoșani pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor!

astăzi, 18:45

Au fost verificate 25 UAT-uri, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Ecoproces și Consiliul Județean Botoșani. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în v...

Proiect de lege: Statul român, obligat să suporte cheltuielile de reparatriere a românilor decedați în afara țării!

astăzi, 17:50

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 8 octombrie, un proiect de lege prin care statul român este obligat să suporte, la cererea familiei, cheltuielile ocazionate de repatrierea cetăţ...