Sute de cetățeni din mediul rural s-au vaccinat în ultima săptămână

Sute de cetățeni din mediul rural s-au vaccinat în ultima săptămână

Campania de vaccinare a luat amploare și în mediul rural. În ultimele 14 zile, în comunele din județul Botoșani s-au imunizat împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2 nu mai puțin de 733 de săteni, afirmă directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței.

În comunele din județ, la solicitarea primarilor, echipele mobile alcătuite din angajați ai Direcției de Sănătate Publică și membrii din centrele de vaccinare, se deplasează la sediul Primăriei pentru a imuniza cetățenii.

„După cum știți, în ultima perioadă am început și maratoanele de vaccinare în unitățile administrativ teritoriale. Am început cu Trușeștiul, unde s-au vaccinat 166 de cetățeni, la Hlipiceni s-au imunizat 299, la Cândești 81 și 106 la Dângeni. Ieri am avut echipa mobilă la Roma, unde s-au imunizat 81 de persoane”, declară medicul Monica Adăscăliței într-o conferință de presă susținută marți, la sediul Instituției Prefectului.

De asemenea, ieri în tot județul Botoșani s-au imunizat 1.131 de cetățeni. Dintre aceștia, 661 au optat pentru serul Pfizer, 432 pentru Johnson&Johnson și 38 pentru Moderna.

Până acum, de la debutul campaniei de vaccinare, 85.722 de botoșăneni s-au imunizat cu schema completă de vaccinare.

„De la începutul campaniei de vaccinare la nivelul județului Botoșani avem imunizați 94.792 de cetățeni cu prima doză, 55.502 cu a doua doză și 10.162 cu doza numărul trei. În total, avem administrate 160,456 de doze de vaccin. Din acestea, 30.220 de persoane sunt imunizate cu vaccinul Johnson. Tot din acest total, 85.722 de persoane sunt imunizate cu schema completă de vaccinare”, completează managerul DSP Botoșani.

Și în această săptămână, echipele mobile se vor deplasa la Centrul Sfântul Mina, la Centrul de Dializă Avitum, la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Le compte”, dar și în celelalte centre ale Direcției Generale de Asistență Socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 20:25
358

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:33
267

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1377

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...