Un candidat concurează pentru 16 posturi de director în învățământul preuniversitar

Un candidat concurează pentru 16 posturi de director în învățământul preuniversitar

Un candidat s-a înscris la proba de interviu pentru postul de director în cadrul a 16 unități de învățământ din Botoșani, a anunțat inspectorul școlar general Ada Macovei, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local, desfășurată săptămâna trecută.

Oficialul a cerut ajutorul colegilor din deliberativ pentru organizarea și programarea probelor în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. Ea a explicat că legea nu limitează numărul de unități la care poate aplica un candidat, odată ce a promovat proba scrisă.

„Îmi cer scuze, deși nu era vina noastră, nu aveam de unde să știm cine depune opțiuni pentru ce școală, este o prevedere care dă voie oricărui candidat care a luat proba scrisă, a obținut notă peste 7 să aleagă toate unitățile de învățământ pe care dorește să le conducă din poziția de director sau de director adjunct fără nicio limitare. (...) este extraordinar de greu. Nu s-a gândit nimeni că există candidați care se înscriu la 16 unități”, a arătat Ada Macovei.

Consiliul Local a desemnat, luni, prin vot secret, reprezentanții deliberativului în comisiile de evaluare a celor 145 de candidați pentru posturile de director și director adjunct ale unităților de învățământ din municipiul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta