DSP Botoșani: „Ieri am avut o zi neagră din punctul de vedere al deceselor”

DSP Botoșani: „Ieri am avut o zi neagră din punctul de vedere al deceselor”

Deși situația cazurilor noi se află pe o pantă descendentă în momentul actual, numărul deceselor înregistrate de pe o zi pe alta crește îngrijorător. Tot mai multe persoane tinere și nevaccinate, își pierd viața în urma infectării cu Covid-19.

Doctorul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, a precizat faptul că ieri s-au înregistrat 14 decese la nivelul județului. Dintre care, cea mai tânără persoană decedată este o fată de 28 de ani.

„Ieri am avut un număr mic de persoane contaminate, mai exact 66 de persoane pozitive, iar duminică doar 63. Sperăm să fim într-un trend descendent al infectărilor. Dar după cum știți, ieri am avut o zi neagră din punctul de vedere al deceselor. 14 cetățeni au decedat. Dintre care, cel mai tânăr caz este al unei persoane de sex feminin, în vârstă de 28 de ani, fără comorbidități și nevaccinată. Aceasta s-a prezentat destul de târziu la spital din momentul infectării cu Covid-19. Plămânii îi erau afectați în proporție de 80% și a decedat în spital, ieri”, a declarat managerul DSP.

Pe lângă acest caz particular, au mai murit 13 persoane internate fie pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, fie pe o altă secție Covid-19 din Spitalul Județean „Mavromati”. Însă, o persoană a decedat la domiciliu. Niciun cetățean din cei decedați în ultimele 24 de ore nu era vaccinat împotriva infectării cu SARS-COV-2.

În plus, medicul Monica Adăscăliței a mai adăugat faptul că singura secție COVID-19, ocupată la capacitate maximă este Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 20:25
132

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:33
255

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1375

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...