“Survivor” varianta romaneasca, pentru elevii botosaneni!

“Survivor” varianta romaneasca, pentru elevii botosaneni!

 IOAN STRUJAN  

O saptamana fara calculator, televizor, telefon mobil. De asta vor avea parte elevii botosaneni care vor accepta provocarea de a trai timp de sapte zile complet izolati in mojlocul naturii, departe de agitatia orasului, invatand in schimb tehnici de supravietuire in muntii Giumalau, cabana Giumalau.

Organizatorii acetei actiuni, ajunsa deja la cea de-a IX-a editie, sunt Asociatia “Sportul pentru toti si Inspectoratul Scolar Judetean.

Elevii vor invata sa calareasca, sa traga cu arcul, fiind antrenati in tot felul de activitati menite sa le dezvolte abilitatile si aptitudinile.

“Pentru un copil care pleaca din mediul urban intr-o zona in care nu exista curent electric, la 1.848 de metri, totul intr-o austeritate destul de ridicata, este ceva inedit. Isi fac hrana singuri, se aprovizioneaza singuri, invata notiuni de flora, fauna, facem si drumetii, initieri in trageri cu arcul, initieri in calarie. Castigul este de partea copilului, se intalneste cu experiente cu care nu se intalneste in fiecare zi, din experientele anterioare vreau sa va zic ca am mers si cu copii de liceu si cu copii de gimnaziu, care au ajuns acolo cu un concept, o idee, si au plecat cu o cu totul alta atitudine, adica se castiga si pe planul cunoasterii si in ceea ce priveste comunicarea si cooperarea", a spus Ioan Strujan, directorul Scolii nr. 13 Botosani.

Spre deosebire de anii anteriori, cand s-au organizat cate doua stagii, anul acesta organizatorii vor sa organizeze patru stagii, pe tot parcursul lunii iulie, in fiecare stagiu, care va dura o saptamana, participand 20 de copii.

Toti elevii interesati pot cere relatii de la profesorii de sport din unitatile soclare unde invata. Toata aceasta aventura ii costa pe doritori 300 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
532

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
279

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
80

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...