SURPRIZA! Seful Politiei Romane cere trecerea pe linie moarta a radarelor fixe din intreaga tara!

SURPRIZA! Seful Politiei Romane cere trecerea pe linie moarta a radarelor fixe din intreaga tara!
Şeful Poliţiei Române a decis să ia această măsură în urma sesizărilor primite de la persoane fizice, precum şi de la agenţi economici din ţară, care au reclamat numeroase deficienţe.

Dispozitia a fost deja aplicată în Cluj, judeţul de unde, de altfel, a pornit întreaga afacere.

"Solicitarea şefului Poliţiei Române n-a vizat numai radarele fixe din judeţul Cluj, ci din toate judeţele ţării unde sunt amplasate astfel de camere. Noi, în teritoriu, am pus-o în practică. Radarele fixe instalate în judeţul Cluj pe DN 1au fost oprite încă din 29 aprilie. Se vor mai plăti amenzile care au fost înregistrate până la data de 24 aprilie. Deocamdată, nu vă pot spune până la ce dată a fost sistată funcţionarea radarelor fixe şi nici dacă activitatea lor va fi reluată", a declarat luni, pentru clujeanul.ro, şeful Poliţiei Cluj, comisarul şef Ioan Păcurar.

Reamintim că astfel de radare sunt în curs de montare şi în judeţul Botoşani, în localităţile Vlădeni si Huţani, în urma unui contract incheiat între Primaria Vlădeni si firma Codec din Cluj.

ANRMAP cere anularea contractelor dintre primării şi firma Codec!

Pe de altă parte, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anunţat că va cere în instanţa de judecată să anuleze contractele de asociere semnate de primării cu firma care a instalat radarele.

În urma acestor controale, susţine sursa citată, ANRMAP a aplicat amenzi de 140.000 de lei primăriilor care n-au respectat procedurile privind contractele de achiziţie publică. De altfel, în cei aproape doi ani cât au trecut de la instalarea primei camere de supraveghere a traficului rutier în judeţul Cluj, presa a semnalat în repetate rânduri faptul că firma Codec a primit fără licitaţie publică dreptul de a instala radarele fixe şi de a administra o parte din veniturile încasate. 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
281

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
832

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
168

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...