SUNTEM SARACI? Romania detine cea mai mare rezerva de aur din regiune

SUNTEM SARACI? Romania detine cea mai mare rezerva de aur din regiune
Romania si Polonia detin cele mai mari rezerve de aur din Sud-Estul Europei, cu o valoare totala aproximativa de 7,4 miliarde dolari.

In rezerva BNR se afla 103,7 tone de aur, in valoare de 3,7 miliarde dolari, in timp ce in rezerva Polonia exista 103 tone de aur, informeaza Capital.

Banca centrala din Polonia si-a marit rezervele de aur in 1998, cand au fost cumparate 75 de tone; rezervele actuale valoreaza 3,7 miliarde dolari.

In rezervele Bulgariei si Slovaciei se afla 39,9 tone, respectiv 31,8 tone de aur. Rezervele de aur ale bancii centrale din Bulgaria valoreaza 1,4 miliarde de dolari, dupa ce, in 1997, au fost cumparate opt tone de aur. In 2009, Slovacia a adoptat moneda euro si a transferat 3,5 tone de aur Bancii Centrale Europene. Rezervele actuale valoreaza 1,1 miliarde dolari.

Republica Ceha are rezerve de aur in valoare de 459 milioane de dolari (12,8 tone), reprezentand 1,2% din rezervele internationale ale bancii, relateaza ziare.com.

Rezervele de aur ale Ungariei reprezinta 0,3% din rezervele internationale, valorand 110 milioane dolari (3,1 tone).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
101

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
874

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
407

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...