S-a interzis barba în armată. Mustaţa este facultativă

S-a interzis barba în armată. Mustaţa este facultativă
Ordinul şefului Statului Major General stabileşte reguli clare şi pentru sexul frumos care a ales haina militară.  Femeile militar au primit ordin să se tundă sau să-şi ţină podoaba capilară strânsă la ceafă. Ele nu au voie sub niciun motiv să stea cu părul lung despletit sau să şi-l vopsească în culori stridente

Pe 15 august 2010, a intrat în vigoare ordinul nr. S.M.G.87 pentru aplicarea unor măsuri privind întărirea ordinii şi disciplinei militare, semnat de amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului Major General.

Potrivit săptămânalului ziuaveche.ro, acesta cuprinde regulile referitoare la portul uniformei, îngrijirea feţei, a coafurii, frizurii şi a portului articolelor de podoabă.

Potrivit documentului care a fost adus la cunoştinţa personalului armatei, militarii bărbaţi, pe timpul executării serviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizură decentă, cu parul tuns scurt în regiunea cefei şi a tâmplelor.

Portul bărbii este interzis iar portul mustăţii este facultativ. Ordinul şefului SMG stabileşte reguli clare şi pentru sexul frumos care a ales haina militară.  Femeile militar au primit ordin să se tundă sau să-şi ţină podoaba capilară strânsă la ceafă. Ele nu au voie sub niciun motiv să stea cu părul lung despletit sau să şi-l vopsească în culori stridente.

Directiva semnată de amiralul Marin nu stabileşte care este gama culorilor stridente şi nici nu precizează care ar putea fi obiectele inestetice interzise a fi folosite pentru prinderea părului.

În privinţa uniformelor militare, acestea trebuie să fie ajustate, curate şi întreţinute permanent, iar pe timpul deplasării la şi de la serviciu, cadrele militare pot purta uniformele de oraş sau de serviciu.
"Uniforma de instrucţie se va purta numai la ordin şi doar la activităţile stabilite şi pe timpul perioadelor ordonate. Este interzis portul articolelor din compunerea uniformei de serviciu la celelalte uniforme şi la articolele de vară combinate cu cele de iarnă", se mai menţionează în document.

Amiralul Marin a stabilit şi reguli clare pentru cei care doresc să poarte un lănţişor sau un inel.

Militarilor români le-a fost interzis purtarea lănţişoarelor, colierelor, brăţărilor, ghiulurilor sau a altor obiecte de podoabă la vedere. De asemenea, machiajul strident, tatuajele şi portul piercing-urilor de orice fel a fost interzis cu desăvârşire.

În schimb, femeilor militar le este permis portul inelelor pe mâini şi a cerceilor de mărimi moderate. (Realitatea.net)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
134

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
888

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
420

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...