Sucevenii atacă în instanţă contractul cu firma botoşăneană HSR

Sucevenii atacă în instanţă contractul cu firma botoşăneană HSR

Gabriel ?erban

Primăria Câmpulung Moldovenesc, din judeţul Suceava, va solicita în instanţă rezilierea contractului încheiat cu SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani, firma care ridica maşinile parcate ilegal pe străzile din acest municipiu.

Anunţul a fost făcut de primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, care a declarat că în urmă cu câteva zile a avut loc o şedinţă de conciliere între primărie şi conducerea firmei din Botoşani.

Şerban a spus că în cadrul acestei întâlniri l-a informat pe administratorul SC Hi Speed Recovery SRL, Iulian Juncănaru, că deliberativul local din Câmpulung Moldovenesc a anulat hotărârea adoptată în anul 2010 privind organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat din acest municipiu, relatează  monitorulsv.ro.

"În cadrul şedinţei le-am prezentat toate deciziile, hotărârile luate în acest caz, precum şi rezultatele verificărilor făcute de Prefectură, şi i-am informat că în aceste condiţii se impune rezilierea pe cale amiabilă a contractului", a spus Gabriel Şerban.

El a adăugat că administratorul SC Hi Speed Recovery SRL a susţinut că rezilierea contractului nu se poate face pe cale amiabilă, deoarece acest lucru ar aduce prejudicii financiare firmei pe care o conduce. Mai mult, Iulian Juncănaru a arătat că în situaţia în care contractul ar fi reziliat, prejudiciile solicitate vor fi de aproape 664.000 de euro, sumă care ar urma să fie calculată şi dovedită a fi reală în urma unei expertize contabile.

"Noi am susţinut că nu suntem de acord cu această sumă, pe motiv că nu reprezintă un prejudiciu cert. În aceste condiţii, primăria urmează să solicite în instanţă rezilierea contractului, având în vedere că a fost anulată hotărârea în baza căreia a fost organizată activitatea de ridicare a maşinilor", a mai declarat primarul din Câmpulung Moldovenesc, conform sursei citate.

Reamintim că, la sfârşitul lunii ianuarie a.c., Primăria din Câmpulung Moldovenesc a demontat semnele de circulaţie "Oprirea Interzisă", precum şi pe cele care îi avertizau pe şoferi că dacă opresc în zonele respective riscă să le fie ridicate maşinile. De asemenea, primarul din Câmpulung Moldovenesc a dispus şi anularea dispoziţiei prin care poliţiştii locali erau împuterniciţi pentru a constata contravenţiile şoferilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
79

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
89

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
121

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...