Guvernul Ungureanu, in Parlament. VEZI de cate voturi are nevoie noul Cabinet pentru a fi investit!

Guvernul Ungureanu, in Parlament. VEZI de cate voturi are nevoie noul Cabinet pentru a fi investit!
Guvernul Ungureanu primeste astazi votul de investitura in Parlament. Opozitia a anuntat deja ca nu participa, dar Puterea are majoritatea necesara, mai ales ca grupul minoritatilor a anuntat ca va sustine noul Cabinet, cu conditia ca din luna mai sa se majoreze salariile si pensiile.

Pentru ca guvernul sa fie investit este nevoie ca 232 de senatori si deputati sa voteze in favoarea lui, daca in sedinta de plen se va face anuntul privind vacantarea postului de deputat detinut de Teo Trandafir (PDL), scrie ziare.com.

Votul va fi secret cu bile. In acest moment, din totalul de 461 de parlamentari, actuala coalitie de guvernare, formata din PDL, UDMR, UNPR si minoritati, detine 244 de locuri, iar Opozitia, formata din PSD, PNL si PC, are doar 212 mandate de senatori si deputati. Alti 5 parlamentari sunt neafiliati.

Deputatii minoritatilor, 17 la numar, au decis sa voteze noul guvern cu putin timp inainte de sedinta de plen. Miercuri seara, dupa ce toti ministrii au trecut de audierile in comisii, Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la sefia SIE. "Inseamna ca stiu ca Guvernul va trece", a fost reactia lui Crin Antonescu la aflarea vestii.

Victor Ponta a anuntat ca participa la sedinta plenului reunit, dar doar pentru a prezenta opozitia USL fata de noul Guvern.

Senatorul Verestoy Attila (UDMR) si deputatul William Branza (PDL) vor lipsi, primul din motive medicale, cel de-al doilea fiind in SUA.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
491

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
113

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
68

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...