Student din Botoşani, finalist al competiţiei Sony World Photography Awards Student Focus 2014

Student din Botoşani, finalist al competiţiei Sony World Photography Awards Student Focus 2014

   Facebook

  Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, este unul dintre finaliştii competiţiei de fotografie Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

  "Student Focus" este unul dintre cele mai mari programe internaţionale de fotografie dedicate studenţilor.

În acest program sunt implicate 230 de instituţii educaţionale din lumea întreagă, iar scopul acestuia este de a sprijini şi inspira generaţiile viitoare de fotografi. Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Univerisitatea Babeş-Bolyai, unde urmează cursuri de fotografie, este din Botoşani şi are 23 de ani.

El şi-a asigurat locul între cei 10 finalişti din lumea întreagă cu imaginea denumită "Bătrân pe un câmp unde se sfârşeşte oraşul". Imaginea a fost realizată ca urmare a unei cerinţe ce vizează subiectul "Ştirile de mâine", într-o singură imagine.

"Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea oraşului Cluj-Napoca.După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân şi am vrut să surprind contrastul dintre el şi ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraş. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind", a spus Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa.

"Am fost foarte fericit să aflu că sunt unul dintre finaliştii competiţiei. Acest rezultat îmi dă mai multă încredere în mine şi este dovada că am progresat de-a lungul timpului. Am considerat ultima cerinţă a concursului ca pe o nouă provocare şi voi face tot posibilul să ating standarele acestei competiţii", a completat Sebastian Văcăriuc.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Vezi FOTO cu care tânărul botoşănean a intrat în finală!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...