Statul a scumpit locuintele ANL. La Botosani, niciun chirias nu a devenit proprietar!

Statul a scumpit locuintele ANL. La Botosani, niciun chirias nu a devenit proprietar!
La Botosani, niciunul dintre cei 55 de chiriasi ANL care au depus pana acum cereri pentru a cumpara o locuinta nu a devenit proprietar. Acum, dupa ce Guvernul a scumpit cu inca 10% valoarea de vanzare a locuintelor, probabil ca chiriasii vor renunta definitiv la a mai cumpara aceste apartamente.

Valoarea de inlocuire a locuintelor ANL care vor fi vandute anul acesta a fost majorata cu 41 de euro/mp, potrivit unui ordin al Ministerului Dezvoltarii publicat în Monitorul Oficial. Astfel, noua valoare de inlocuire este de 448 euro/mp, fata de cea de 407 euro/mp aplicata anul trecut vanzarilor de locuinte destinate tinerilor, adică cu 10% mai mult.

Acesta este si pretul de vanzare, cu TVA, al locuintelor. Noua valoare a fost calculată pe baza valorii contractelor de antrepriza incheiate de catre ANL pe parcursul anului 2010, care se majoreaza cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe mp a locuintelor puse in functiune in anul 2010 si valoarea medie ponderata pe mp contractata la momentul inceperii lucrarilor acestor locuinte.
 
La Botosani, niciunul dintre cei 55 de chiriasi care locuiesc in blocurile ANL si care au depus pana acum cereri pentru a cumpara o locuinta nu a devenit proprietar, preturile estimative stabilie de Locativa pentru cumpararea unui apartament sau a unei garsoniere construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte fiind mult prea piperate pentru buzunarele acestora.

Si asta in conditiile in care, in cartierul Calugareni, singurul unde s-au si stabilit pana acum preturile de vanzare, dar inainte de ultima scumpire anuntata de Ministerul Dezvoltarii, un apartament cu o camera costa 22.500 de euro, unul cu doua camere ajunge pana la 29.000 de euro, in timp ce un apartament cu trei camere a fost scos la vanzare cu 36.000 de euro.

"Pana in prezent, din cele 55 de solicitari care au fost facute pana in luna decembrie, nimeni nu a mai fost dispus macar sa intrebe. Poate dupa perioada de iarna, dat fiind faptul ca si cheltuielile au fost ceva mai mari, datorita utilitatilor, poate vor cumpara unii dintre acestia. Dat fiind noul pret stabilit pentru un metru patrat, vom face si noi calcule si vom stabili noile preturi", a declarat Florin Gornea, directorul Locativa.

In perioada urmatoare, urmeaza a fi stabilite preturile de vanzare a locuintelor ANL din cartierele Cismea si Bucovina, care au fost construite in prima etapa. Principala conditie ca un locatar sa poata cumpara un apartament ANL este ca acesta sa fie chirias de cel putin 1 an.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
25

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
375

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...