Stadiul lucrărilor la obiectivele de investiții din Botoșani, verificate de liderii municipalității

Stadiul lucrărilor la obiectivele de investiții din Botoșani, verificate de liderii municipalității

Mai multe obiective de investiții din municipiul Botoșani, printre care lucrările de pe strada Nicolae Iorga, strada Sucevei nr. 5 sau Gheorghe Filipescu - cartierul Stejari, au făcut astăzi obiectul inspecției liderilor administrației locale din municipiu.

În aceste condiții, Primăria Botoșani a anunțat că pe strada Nicolae Iorga stadiul lucrărilor a ajuns la 50%. S-au scos dalele cu șine de tramvai și s-au executat lucrări de supralărgire a carosabilului prin crearea locurilor de parcare pe partea stângă. S-au bordurat trotuarele și aleile de acces spre casa scărilor, s-a turnat betonul la trotuare, urmând să fie aplicate și pavelele. În prezent se lucrează la gurile de scurgere a apelor pluviale, se frizează asfaltul în vederea amenajării stratului de binder și de egalizare pe partea stângă. După finalizarea acestora, estimate a avea loc în scurt timp, aceleași lucrări vor continua și pe partea dreaptă, în funcție și de condițiile atmosferice.

În privința lucrărilor de pe Strada Sucevei nr. 5, municipalitatea a explicat că stadiul lucrărilor a ajuns – 80%, până acum fiind executată extinderea părții carosabile pentru amenajarea locurilor de parcare, trotuarele au fost amenajate cu pavele și borduri. Asfaltul a fost frezat pentru amenajarea stratului de binder (legătură) și uzură.

Despre lucrările din Gheorghe Filipescu, Primăria a adăugat că pe șantierul deschis recent a fost deja demolat vechiul spațiu de joacă, urmând ca pe același amplasament să fie amenajat un nou astfel de obiectiv, cu echipamente de joacă noi, suprafață de protecție pentru copii (tartan în diverse culori) și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, garduri de împrejmuire).

„În această zonă vom amenaja și alei cu pavele și vom reabilita căile de acces în scările de bloc și a spațiilor verzi, respectiv a celor două nivele cu scări spre spațiul de joacă și Calea Națională, care vor avea rampe și pentru persoanele cu dizabilități. Se va reface și sistemul de iluminat pentru un plus de siguranță al cetățenilor”, a adăugat și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta