Voucherele de 100 de lei pentru VACCINAȚI se vor putea acorda până la șase luni după schema completă

Voucherele de 100 de lei pentru VACCINAȚI se vor putea acorda până la șase luni după schema completă

Tichetele de masă în valoare de 100 de lei care se acordă persoanelor care se vaccinează anti-COVID-19 vor putea fi ridicate de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă.

Termenul pentru ridicarea tichetelor de masă era până acum de 60 de zile, însă potrivit unui ordin emis marţi, 2 noiembrie, de ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, acesta a fost prelungit până la 6 luni.

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august pot primi vouchere în valoare de 100 de lei începând din această lună, iar voucherele se acordă sub forma a 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare.

De vouchere beneficiază toţi cei care s-au vaccinat cu schema completă - două doze - după momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă ce stabileşte beneficiarii, adică data de 31 august.

Tichetele de masă pot fi ridicate din centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuat rapelul. Acestea se înmânează personal, doar pe baza registrului de evidenţă a persoanelor imunizate împotriva SARS-COV-2. Nu este necesară completarea niciunui document suplimentar pentru a primi tichetele de masă în valoare de 100 de lei.

Măsura a fost luată după ce au apărut mai multe întârzieri la acordarea acestor vouchere în anumite județe din țară, unde oamenii s-au declarat complet nemulțumiți că în ultimele săptămâni nu și-au primit tichetele de masa promise de Guvern, imediat ce au avut schema completă de vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta