Spitale comasate, de la 1 martie: "Am avut de rezolvat o adevărata luptă cu minciuna și cu reaua voință", spune Ţâbuleac!

Spitale comasate, de la 1 martie: "Am avut de rezolvat o adevărata luptă cu minciuna și cu reaua voință", spune Ţâbuleac!
Noua structură organizatorică a Spitalului Județean Mavromati a fost aprobată, iar începând cu data de 1 martie cele trei spitale, respectiv Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Obstetrică si Ginecologie si Spitalul de Copii, și-au pierdut personalitatea juridică, devenind secții ale Spitalului Județean.

Până pe data de 3 martie, conducerea unității va trebui să rezolve problema personalului.

Președintele Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac, i-a cerut managerului Spitalului Judțean ca găsească solutii pentru a fi preluat tot personalul TESA, pentru că la această categorie s-a vehiculat că vor fi disponibilizate 30 de persoane.

"La momentul acesta, pentru că deja s-au putut face niște calcule, am certitudinea că dacă va fi să rămână pe dinafara cineva, numărul va fi extrem de mic, pentru că o să reușim să ne încadrăm in cota de 70% fond de salarii aplicând o majorare de 15% asupra normativului, ne permite legea în condițiile în care ne încadrăm în cota maximă fond de salarii, asta înseamnă că vom mai prelua încă nouă oameni față de ce s-a estimat inițial și i-am cerut directorului să găsească soluții astfel încât să nu rămână pe dinafară decât cazuri de excepție, atunci când nu sunt îndeplinite niște criterii, in special profesionale sau atunci când nu se întrunește voința persoanei de a fi trecută de pe un post pe altul", a spus Mihai Țâbuleac.

Președintele Consiliului Judțean susține că incă de la început, de când s-a pus in discuție reorganizarea sistemului sanitar in Botosani, au fost lansate de catre unii multe neadevăruri.

"Au fost aruncate foarte multe minciuni care ne-au creat greutăți datorită intârzierii pe această procedură, greutățile s-au transformat chiar în prejudicii, pierderi de ordin financiar. S-a spus la un moment dat că vor fi concediate 400-500 de cadre medicale, s-a dovedit a fi o minciună, s-a spus că dacă facem această reorganizare în sistemul sanitar se va pierde finanțarea la Maternitate. În prezent se lucrează acolo și s-a dovedit de asemenea o minciună. Se dovedește faptul că am avut de rezolvat o adevărata luptă cu minciuna și cu reaua voință", a adugat Țâbuleac.

Noul spital va avea in jur de 2.200 de salariati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
96

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
240

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
163

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...