Speranțe. Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Speranțe. Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Florin Cîțu a afirmat astăzi că la finalul lunii mai vor fi cel puțin 5 milioane  de români vaccinați, ceea ce reprezintă aproape 35% din populația adultă, ceea ce dă mari speranțe autorităților că de la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate.

"Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. (...)Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. (...) Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei.. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă." a afirmat Cîțu.

Premierul a anunțat că va înființa un comitetul interministerial din care vor face parte toate ministerele, iar ca invitați asociațiile și patronatele pentru a urgenta campania.

„Campania de vaccinare... sunt două luni importante pentru noi, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu, vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist, am avea 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a precizat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

 

Spune-ne opinia ta