Sorin Ovidiu Vîntu, cercetat de procurori pentru infracţiunea de spălare a banilor

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Cauza a fost disjunsă din dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au fost trimişi în judecată pentru că i-ar fi trimis lui Nicolae Popa, aflat în Indonezia, mai multe sume de bani, pentru ca acesta să se sustragă de la executarea pedepsei de 15 ani, primită în dosarul FNI.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, din datele transmise de autorităţile indoneziene, în perioada februarie-noiembrie 2009, în contul unei societăţi comerciale din Indonezia, ce îl are ca director-acţionar pe Nicolae Popa, au fost realizate trei transferuri bancare, reprezentând un total de 225.000 euro (2 noiembrie 2009- 50.190 euro, 17 februarie 2009- 150.000 euro şi pe 14 iulie 2009- 25.000 euro).

Banii erau trimişi prin intermediul unei societăţi comerciale din Cipru, deţinută de Octavian Ţurcan.

Procurorii mai susţin că, pe 2 octombrie 2009, într-un cont  pe numele societăţii comerciale din Cipru a fost virată suma de 3.000.000 de euro, dintr-un transfer bancar realizat de o altă societatea comercială cu sediul în Nicosia. Persoana împuternicită să opereze asupra contului societăţii comerciale din care s-a efectuat transferul ar fi Liviu Luca (martor în dosar), un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Anchetatorii au impus sechestru asigurator prin instituirea inscripţiei ipotecare asupa unui imobil aparţinând lui Vîntu, până la concurenţa sumei de 50.000 de euro, în vederea confiscării speciale, precum şi asupra sumei de 20.000 de euro, găsiţi asupra lui Virgil, fratele lui Nicolae Popa.

Procurorii au dipus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Nicolae Popa, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, însă acesta este cercetat pentru mărturie mincinoasă.

De asemenea, procurorii au deschis un dosar penal cu autor necunoscut (AN) pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în cazul unui persoane, neidentificată încă, trimisă de Vîntu în Indonezia, pentru a încerca să-l scoată de Nicolae Popa din arest, prin oferirea de bani autorităţilor indoneziene.

SURSA: Agerpres


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
8

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
55

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...