Solutii: 7 luni de concediu sau activitate "pe net" pentru parlamentari!

Solutii: 7 luni de concediu sau activitate "pe net" pentru parlamentari!
La şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au fost discutate mai multe variante de reducere a cheltuielilor parlamentarilor, Adrian Năstase propunând ca Parlamentul să intre 7 luni în concediu, potrivit Mediafax.

"Adrian Năstase a propus să intrăm 7 luni în concediu", a spus deputatul PSD Valeriu Zgonea, acesta adăugând faptul că şi Varujan Pambuccian a propus ca Parlamentul să devină virtual, "pe net".

Zgonea a arătat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a cerut chestorilor să întocmească un raport cu propuneri de reducere a cheltuielilor, care va fi discutat miercuri.

"S-a discutat ca parlamentarii să nu mai stea la hotel, să stăm cu toţii cu chirie pentru că la hotel se cheltuieşte de 4 ori mai mult. S-a discutat de reducerea cheltuielilor cu deplasările în străinătate", a mai spus Zgonea, citat de România Liberă.

El a arătat că o variantă ar fi renegocierea contractului cu Tarom deoarece parlamentarii plătesc cele mai scumpe tarife, "de trei ori preţul pieţei". Potrivit cotidianului România Liberă, o altă variantă la deplasările interne ale deputaţilor ar fi decontarea doar a biletelor de duminică, luni, joi şi vineri.

Valeriu Zgonea a mai spus că, dacă se reduce indemnizaţia parlamentarilor cu 25%, se va reduce cu 25% şi suma forfetară destinată birourilor parlamentare din teritoriu şi, în consecinţă, vor fi daţi afară angajaţi ai acestor birouri.

"Noi o să dăm afară angajaţii noştri. Eu, la ţară, am închis 3 cabinete parlamentare, am dat un om afară, am doi angajaţi şi 4 studenţi cărora le voi strânge mâna", a explicat Zgonea, conform jurnaliştilor de la România Liberă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
91

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
43

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
55

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...