Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină

Ministerul de Interne anunță înăsprirea legislației pentru combaterea consumului și traficului de droguri.

Se înăspresc pedepsele pentru cei care fac trafic de stupefiante, dar și pentru consumatorii prinși băuți sau drogați la volan.

Șoferii riscă să rămână fără autoturism dacă au fost depistați în mod repetat sub influența substanțelor interzise sau atunci când provoacă un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane", a precizat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, potrivit Antena3 CNN.

Astfel spus, șoferii prinși drogați vor rămâne fără mașină, dar există dubii în ceea ce privește cazul în care un șofer conduce mașina altei persoane.

Deși avem text de lege pe confiscare, nu prea s-a aplicat niciodată. Sunt situații în care unii drogați se urcă la volanul altor mașini decât ale lor personale, astfel că nu le poți confisca.Totuși ar fi bine ca inclusiv cel care nu are mașina în proprietate să pățească ceva cu privire la permis. Fie că îi luăm mașina sau îi suspendăm permisul pentru zece ani, este un element cât se poate de bun", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

(Sursa foto ilustrativă: stiri.infomures.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...