Mașină de 30.000 de euro furată din Germania, oprită în Vama Rădăuți-Prut

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul marca Fiat Scudo, fabricat în 2022, care a fost declarat furat din Germania.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră din Botoșani, autoturismul a fost oprit în Vama Rădăuți-Prut, în cursul zilei de miercuri. La volan se afla un bărbat, în vârstă de 43 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a mijlocului de transport, au fost efectuate verificări prin intermediul ofițerilor de legătură, în urma cărora s-a stabilit faptul că proprietarul, o societate de leasing, nu își dăduse acordul pentru ca acesta să părăsească spațiul Uniunii Europene, nu s-au mai plătit ratele creditului din luna ianuarie 2023 și în cel mai scurt timp va merge la o secție de poliţie pentru a declara autovehiculul furat”, a precizat comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

Astfel, în jurul orelor 21:00, autovehiculul în valoare de 30.000 de euro a fost introdus în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, în consecinţă fiind reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...