Societăţi comerciale amendate din cauza concediilor medicale

Neplata concediilor medicale în cazul angajaţilor care beneficiază de astfel de "pauze" forţate duce la sancţiuni din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Societăţi comerciale amendate din cauza concediilor medicale

Verificările efectuate în acest an de către inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, pornite în urma unor reclamaţii, au dus la sancţionarea a doi agenţi economici care nu au făcut demersurile necesare plăţii concediilor medicale de care au beneficiat angajaţii lor.

Directorul CAS Botoşani, Carmen Nicolau, spune că angajatorii sunt obligaţi să deconteze concediile medicale, fie că primesc bani de la instituţie, fie că nu.

"De obicei controalele se fac în urma unor reclamaţii deoarece salariaţii nu-ţi primesc contravaloarea concediilor medicale. Sunt situaţii în care angajatorii nici nu depun documentele pentru decontare şi în aceste condiţii nu primesc banii, dar legea spune că angajatorul să plătească concediul medical chiar dacă nu a primit diferenţa de la Casa de Asigurări. În acest an am avut două sancţiuni la două societăţi comerciale şi din acest motiv- nu au prezentat documente din care să rezulte că salariaţii şi-au primit drepturile pentru concediile medicale", spune Carmen Nicolau. Valoarea celor două amenzi a fost de 2.500 de lei fiecare.

 

Spune-ne opinia ta