Slujba botezului pentru al cincilea copil al preotului din Talpa, oficiată de IPS Teofan!

Duminica, 22 februarie 2015, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va sluji Sfanta Liturghie in parohia "Nasterea Maicii Domnului" Talpa, din Protopopiatul Botosani.

Cu oceasta ocazie, Parintele Mitropolit va oficia si slujba Botezului pentru cel de-al cincilea copil al parintelui paroh Ioan Cazaciuc, prunca Mavra.

Biserica "Nasterea Maicii Domnului" din Parohia Talpa a fost construita in anul 1765, din barne de stejar, in satul Cerchejeni, de catre stolnicul Constantin Kogalniceanu si sotia sa Safta. In anul 1901, terminandu-se de construit noua biserica in Cerchejeni, s-a pus problema mentinerii in stare buna a vechiului monument istoric. Solutia a fost gasita in 1914, cand s-a luat hotararea demontarii ei si mutarea in satul Talpa.

Aici a fost ridicata din nou, folosindu-se si alt material, lucrarea terminandu-se abia in 1924. In anul 1925, locasul de cult a fost sfintit. In timp, biserica a fost extinsa, construindu-se un pronaos din chirpici, iar in timpul actualului preot paroh s-a mai construit un pridvor cu clopotnita deasupra.

Printre alte lucrari, s-au mai realizat si pictarea bisericii, constructia unei case parohiale si a unei sali de praznuire. Ansamblul bisericesc se afla in cimitirul parohiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...