Buticurile și frizeriile de la parterul blocurilor ar putea plăti taxe pe proprietate de 12 ori mai mari!

Impozite mai mari pentru firmele de apartament! Micii întreprinzători care îşi folosesc locuinţele ca sediu de afaceri ar putea plăti de anul viitor impozite de până la 12 ori mai mari. Este una dintre modificările ce ar putea intra în vigoare odată cu noul cod fiscal. Proiectul propune ca imobilele să fie taxate în funcţie de destinaţie - locuinţă sau spaţiu comercial, informează Digi24.

Cine are o mică afacere în apartamentul de la bloc sau într-o casă plăteşte acum acelaşi impozit ca o persoană fizică. Potrivit propunerilor de modificare a Codului Fiscal, de anul viitor impozitul pentru firma înregistrată în apartament ar putea depăşi 1.500 de lei, pentru că locuinţa este folosită în scop comercial.

"Probabil că le vom plăti până vom putea, după aia sunt niște lacăte mai mari sau mai mici pe care tot încearcă să ni le pună", spune Laurențiu Gheorghe, comerciant.

Economiştii, pe de altă parte, spun că de egalitatea de impozite au profitat sute de oameni de afaceri.

"Au construit clădiri întregi de birouri, hale de producție pe persoană fizică și plătesc un impozit pe proprietate mult mai mic făcând concurență neloială firmelor din domeniu", spune consultantul fiscal Emilian Duca.

Taxarea imobilelor în funcţie de destinaţie nu este singura schimbare anunţată pentru noul Cod Fiscal. Etajele unei case ar putea fi impozitate separat. Este vorba despre clădirile unde o persoană locuieşte, iar la parter a deschis un magazin.

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, confirmă: "Există această posibilitate prinsă în Codul fiscal, dacă această departajare se poate face. Și de obicei la clădirile cu etaj se poate!".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer dus la spital după un control al Poliției de Frontieră!

astăzi, 14:34

În data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectoru...

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...