Libertate si homosexualitate la romani!

Dupa cum bine se stie, homosexualii sunt una dintre cele mai prigonite categorii din Romania. Desi au parte de sustinerea Ambasadei SUA, a Marii Britanii, a Canadei, a autoritatilor romane si a ProTv, nu reusesc sa faca fata intr-o societate dominata de prejudecati retrograde si religiozitate habotnica. Nu sunt lasati sa se manifeste, nu au dreptul la libera exprimare si, peste tot, la fiecare pas, pandeste prigoana oamenilor incapabili sa inteleaga sublimul imperecherii intre doua persoane de acelasi sex.

Acum vreo cativa ani, o asociatie de profil a proiectat un film tematic la Muzeul Taranului ca, vorba aia, taranul roman e frate cu diversitatea sexuala. Oameni insensibili la frumos au incercat sa intrerupa manifestarea iar, de aici, s-a pornit un scandal, cu reflexii in toata lumea civilizata, despre salbaticia localnicilor, scrie Ninel Ganea, pe Karamazov.ro.

Epilogul a fost simplu: homosexualii sunt baieti fini, care respecta diversitatea de opinii si dreptul la libera exprimare, restul…niste barbari. Asta e cliseul, cu el mergem inainte.

Saptamana aceasta, bioeticianul Virgiliu Gheorge a vrut sa-si lanseze cartea, "Tulburarea identitatii de gen si viitorul omenirii", undeva, in cadru universitar. Ti-ai gasit! Conducerea Universitatii Bucuresti s-a spalat pe maini cu lozinci "respectam dreptul la libera exprimare", dar nu puteti veni, iar apoi Casa Studentilor a anulat, in ultima clipa, evenimentul, dupa ce isi daduse in prealabil acordul. Asa ca lumea s-a mutat in sala de conferinte a unui hotel apropiat, dar si aici au aparut probleme; adeptii diversitatii si libertatii de exprimare s-au strans sa intrerupa conferinta pentru ca "afecteaza imaginea comunitatii gay".

Se poate dezbate mult si bine pe marginea evenimentului, insa nu mai incape indoiala ca libertatea de exprimare functioneaza doar intr-o directie, iar statul roman este o sluga bleaga.

Daca homosexualii vor sa ruleze un film la Muzeul Taranului Roman, la Muzeul Satului sau la Biserica Rusa este vorba de dreptul la opinie si se incurajeaza diversitatea. Daca niste crestini vor sa lanseze o carte intr-un spatiu universitar, chemam politia gandirii, facem presiuni cu societatea civila si ambasadele, iar la sfarsit atragem atentia asupra unui "discurs al urii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...

Mihaela Arhip: ”Aprindem candela ca să îngenunchem noi în faţa luminii ei, nu ca să-i îngenunchem pe alţii” (Foto)

astăzi, 11:30

Pe cei care încă mai cred că sensibilitatea este un defect, îi rog să treacă la pas printre oamenii despre care am scris, printre necunoscuţii despre care, poate, voi scrie, printre O...

Serviciile Secrete americane avertizează Casa Albă: Dorința Ucrainei va provoca represalii puternice ale lui Putin

astăzi, 10:50

Războiul condus de către liderul de la Kremlin trece prin momente critice, mai ales de când trupele Kievului au pătruns în regiunea rusă Kursk. Acum, Serviciile Secrete americane au...