Skoda căptuşită cu mii de ţigarete de contrabandă! FOTO

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat miercuri seară un cetăţean român care transporta cu autoturismul personal 12.120 ţigarete, timbrate R. Moldova.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă şi evaziune fiscală. De asemenea, autoturismul acestuia a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.



Miercuri seară, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră botoşăneni au oprit pentru control în localitatea Dragalina, un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România, condus de Daniel S., cetăţean român în vârstă de 29 de ani.

La controlul efectuat asupra vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că există spaţii amenajate, respectiv în bordul autoturismului, în spatele torpedoului, în locaşul pentru airbag, în portbagaj şi în aripile laterale faţă, în care sunt ascunse ţigări. În total, în aceste locaşuri au fost găsite 12.120 ţigarete, marca Plugarul, timbrate R. Moldova.



Autoturismul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, iar în timpul cercetărilor bărbatul a declarat că ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din Dorohoi.

Ţigările, în valoare de 5325 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Botoşani.

Pe numele lui Daniel S. s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, competent în soluţionarea cauzei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la APIA Botoșani: Sute de fermieri vor primi banii pentru motorină!

astăzi, 21:00

Ajutorul a fost acordat în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru cererile aferente trimestrului II 2024. Suma plătită de...

Ziua mondială a alimentației, sărbătorită de elevii unui liceu din Botoșani! (foto)

astăzi, 20:28

Omul este o ființă care a dat alimentației statut de artă și pasiune. De aceea tema de anul acesta a Zilei mondiale a alimentației a fost Dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viit...

Sute de botoșăneni certați cu legea, sancționați de polițiști în week-end!

astăzi, 19:30

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel l...