Interventie extrem de dificila a pompierilor pentru salvarea celor doi barbati care au cazut cu masina in apa!

Interventia din noaptea de miercuri spre joi, pentru salvarea celor doi barbati ramasi captivi intr-un autoturism, care a plonjat intr-un rau, pe raza comunei Corlateni, a fost cea mai dificila de anul acesta pentru angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Întrucât de pe mal până la apă erau circa 2 metri, salvatorii au fost nevoiţi să execute toate operaţiunile de descarcerare de pe scările din dotarea autospecialelor.



Apelul de ajutor a venit din partea pasagerului din dreapta şoferului, care susţinea că pe lângă rănile pe care le-au suferit în urma accidentului, sunt în pericol de a se îneca, deoarece apa ajungea la portierele din faţă.

Spre locul indicat s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, precum şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani. În urma accidentului, şoferul, în vârstă de 57 ani, a ajuns pe bancheta din spate, având picioarele prinse între scaunul din faţă şi stâlpul portierei din stânga – faţă. Pasagerul din dreapta-faţă, în vârstă de 55 ani, a rămas încarcerat pe locul său, acuzând dureri toracice.



Având în vedere poziţia maşinii, dar şi faptul că de pe mal până la apă erau cca 2 metr, şeful gărzii de intervenţie a luat decizia de a desfăşura toate operaţiunile de salvare de pe scările din dotarea autospecialelor.

A fost o operaţiune extrem de dificilă, având în vedere faptul că descarcerarea s-a executat de pe scara culisabilă şi scara de fereastră, echipamentele fiind foarte greu de manevrat. Primul a fost scos pasagerul din dreapta. Pentru salvarea şoferului, am fost nevoiţi să tăiem portiera şi stâlpul din stânga- faţă, a declarat plt. adj. Dorel Hodoroabă, şeful gărzii de intervenţie.

Acţiunea a durat circa 45 de minute.

Cei doi pasageri au fost preluaţi de echipajele aparţinând SJA Botoşani şi transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Salvaţi de pompieri după o intervenţie extrem de dificilă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la APIA Botoșani: Sute de fermieri vor primi banii pentru motorină!

astăzi, 21:00

Ajutorul a fost acordat în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru cererile aferente trimestrului II 2024. Suma plătită de...

Ziua mondială a alimentației, sărbătorită de elevii unui liceu din Botoșani! (foto)

astăzi, 20:28

Omul este o ființă care a dat alimentației statut de artă și pasiune. De aceea tema de anul acesta a Zilei mondiale a alimentației a fost Dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viit...

Sute de botoșăneni certați cu legea, sancționați de polițiști în week-end!

astăzi, 19:30

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel l...