Situație îngrijorătoare în traficul din județul Botoșani în prima parte a anului 2024!

În primele 4 luni ale anului 2024, pe drumurile din județ s-au produs 25  de accidente rutiere, cu șase mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut,  în urma cărora au rezultat 18 victime rănite grav, cu patru mai multe decât în acceași perioadă a anului trecut și   9  persoane decedate, cu patru mai multe, decât în perioada similară a anului trecut.

Situație îngrijorătoare în traficul din județul Botoșani în prima parte a anului 2024!

Principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere, la nivelul județului Botoșani, sunt abateri ale pietonilor, respectiv traversare neregulamentară, viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordare priorității de trecere pietonilor care au acest drept și alte procupări ale conducătorilor auto la volan.

În mod constant au fost organizate acțiuni punctuale pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind aplicate zilnic, zeci de sancțiuni contravenționale celor care încalcă regulile de circulație.

Peste 12.600 de sancțiuni au fost aplicate, la nivelul județului, pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul rutier, dintre care 338 pentru abateri ale pietonilor, 81 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, 4.900 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  67 pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost reținute 1.039 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

În același context, au fost constatate 140 de infracțiuni, dintre care peste 59 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 14 pentru conducere fără permis sau cu permisul retras/suspendat/anulat.

Activitățile de prevenire și combaterea a cauzelor generatoare de accidente rutiere vor fi desfășurate în mod constant pe drumurile din județ, siguranța traficului rutier fiind o prioritate pentru polițiști. 

Scopul activităților este creșterea gradului de  conștientizarea a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun, atât  ei, cât și ceilalți participanți la trafic, în momentul în care încalcă regulile de circulație.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
197

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
153

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1409

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...