Sprijin financiar în valoare de peste 1,53 miliarde lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal din Botoșani!

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează că miercuri, 22 mai 2024, a fost efectuată plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele două zile beneficiarii vor avea banii în conturi.

Sprijin financiar în valoare de peste 1,53 miliarde lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal din Botoșani!

Suma plătită pentru județul Botoșani este de 23.643.812,84 și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o suprafață de 47.926 ha și un număr de 3707 beneficiari.

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe beneficiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro.

Grantul direct se acordă beneficiarilor cererilor depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) O soluție financiară pentru tot felul de nevoi

astăzi, 17:21
10

Creditele de nevoi personale sunt o opțiune de finanțare flexibilă care te poate ajuta să rezolvi problema cheltuielilor neașteptate sau să îți finanțezi proiecte personale. Cine nu are ...

Efective sporite ale Jandarmeriei și Poliției în acest week-end la evenimentele religioase din județ!

astăzi, 17:14
17

Sâmbătă, jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale la Ziua comunei Tudora, iar duminică vor fi alături de participanții la Ziua comunei Corni, unde vor lua măsurile nec...

Ce spun martorii după tragedia de la Vorniceni, unde tatăl și-a omorât din neatenție copilul! „E băiat de treabă. Îl știu de om bun!”

astăzi, 14:42
2353

Incidentul a avut loc în jurul orei 17:00. Disperat, părintele a sunat la 112.Copilul a fost transportat la Spitalul din Săveni de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) ...