Botoșăneni îngropați în gunoaie, amendați și pentru scandal! (Foto)

Supărat că a fost amendat pentru mizeria din curte, un botoșănean s-a ales și cu o sancțiune suplimentară.

Botoșăneni îngropați în gunoaie, amendați și pentru scandal! (Foto)

În perioada 7-23 mai 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități pentru identificarea şi sancționarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe domeniul public, în coșurile stradale, precum și a celor care nu își întrețin corespunzător proprietățile, prin activități de curățare a vegetației crescute și igienizare.   

Ca urmare a activităților desfășurate au fost identificate 17 proprietăți neîntreținute în diferite zone ale municipiului: strada Bujor, strada Busuiocului, strada Adrian Adamiu, strada Ion Simionescu, strada C. V. Tomoroveanu, strada Dimitrie Rallet, Aleea Nouă.

În urma neregulilor constatate, polițiștii locali au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, cu amendă în cuantum total de 5.700 lei.

Supărat pe lucrătorii care au venit să îi ”curețe” curtea!

În data de 15 mai 2024 s-a intervenit într-o zonă de pe Calea Națională, unde s-a constatat că V.P., în vârstă de 67 ani, deși a mai fost sancționat, continuă să depoziteze deșeuri – carton, fier, aparatură nefuncțională pe domeniul public, în parcarea adiacentă blocului de locuințe, zona având un aspect insalubru. A fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă, în cuantum total de 600 lei. Totodată, a fost solicitat și sprijinul lucrătorilor S.C. Urban Serv S.A. pentru a ridica deșeurile adunate pe domeniul public.

Întrucât, la apariția angajaților societății de salubritate, V.P. a început să amenințe cu acte de violență, să profereze injurii și expresii jignitoare, a fost sancționat contravențional și cu amendă în cuantum de 1000 lei. 

”Colecția” de deșeuri i-a adus o amendă de 500 de lei

În cursul zilei de 20 mai 2024, ca urmare a unei sesizări telefonice, polițiștii locali au efectuat verificări în locuința lui C.M., din Aleea Parcul Tineretului.

Aici, oamenii legii au constatat că de mult timp nu au mai fost realizate activități de igienizare și curățenie, în locuință fiind adunate deșeuri de tot felul: cartoane, peturi, recipiente cu alimente expirate, de pe casa scării  persistând un miros pestilențial.

Având în vedere aspectele constatate, proprietarul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei și dispusă măsura igienizării locuinței. 

”Menționăm că acțiunile de control se vor desfășura și în perioada următoare, pentru a identifica proprietățile neîngrijite de pe raza municipiului și situațiile de depozitare necontrolată a deșeurilor”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
74

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
63

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
134

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...