Situatie dramatica la Cuza! Absolventii de liceu nu s-au ingramadit sa se inscrie la facultate!

Situatie dramatica in acest an la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi! In primele doua zile, adica pana marti dupa-amiaza, s-au inscris putin peste 3000 de candidati care doresc sa urmeze una dintre cele 15 facultati ale Universitatii.

Nici la programele de master situatia nu este mai imbucuratoare, in doua zile inscriindu-se aproximativ 1000 de absolventi de facultate.

Reprezentantii Universitatii pun numarul mic de candidati inscrisi pana acum pe seama faptului ca cei care au terminat liceul in acest an sunt persoanele nascute dupa 1990.

Deocamdata nu se stie foarte sigur, insa unii profesori universitari ar putea ramane fara o parte din norma.

Ca si in anii anteriori, cele mai cautate facultati sunt cea de Drept, de Economie si Administrarea Afacerilor, iar cele mai putin sau aproape deloc cautate sunt cele de Matematica, Fizica, Chimie, Biologie, cele de Stiinte in general. 

In acest an, Universitatea Alexandru Ioan Cuza are disponibile aproape 12.000 de locuri, dintre care 3330 sunt finantate de la buget, iar 8660 sunt locuri cu taxa la zi si ID. Inscrierile vor continua pana la sfarsitul saptamanii, in intervalul orar 9.00-17.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
135

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
889

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
421

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...