Europarlamentarii romani spun lucruri trasnite: Circ doar cu hologramele animalelor salbatice!

Europarlamentarii romani spun lucruri trasnite: Circ doar cu hologramele animalelor salbatice!

 DACIANA SARBU  

A început munca în Parlamentul European. Prima iniţiativă a românilor i-a şocat pe mulţi. Eurodeputatul Daciana Sârbu şi-a pus în gând să elibereze animalele din toate circurile europene.

În spectacolele de circ ar putea fi folosite, la schimb, holograme ale animalelor.

"Ne propunem să interzicem folosirea animalelor sălbatice la circ. Animalele sălbatice sunt chinuite pentru distracţia noastră. Este un obicei barbar", a explicat Daciana Sârbu.

Tot mai des, în faţa Parlamentului European se adună pacifişti care protestează pentru interzicerea experimentelor, de orice fel, pe animale. Sunt imagini obişnuite în toată Europa occidentală. Pesemne că la asta s-a gândit şi Daciana Sârbu în momentul în care s-a alăturat Fundaţiei Vier Pfoten în demersul de a elibera animalele sălbatice de la circ.

"Circul înseamnă mult mai mult, înseamnă artă", a spus europarlamentarul Daciana Sârbu.

Dar care ar fi motivaţia acestui demers? Daciana Sârbu spune că animalele sălbatice ţinute în captivitate suferă tulburări comportamentale grave deoarece sunt ţinute în lanţuri, forţate să facă lucruri pe care nu le-ar face niciodată în natură, batute adesea de dresori, cumpărate şi vândute, mutate dintr-un loc în altul. Practic, animalele sunt tratate ca obiecte de amuzament pentru oameni.

În Europa încă există sute de circuri ambulante. Vier Pfoten a iniţiat, anul trecut, o campanie la nivel european pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
13

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
112

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...