Sindicalistii din cultura incep protestele de saptamana viitoare

Sindicalistii afiliati la Uniunea Sindicatelor din ramura Cultura vor organiza, incepand de saptamana viitoare, un protest la nivel national. Ei vor picheta si sediul Guvernului si cel al Ministerul Culturii.

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca "nu gasesc in persoana Ministrului Culturii un partener de dialog real, cu care sa poata rezolva la masa negocierilor problemele institutiilor de cultura", se arata intr-un comunicat al Blocului National Sindical, remis Ziare.com.

Protestele sunt legate de faptul ca Ministrul Culturii intentioneaza sa pastreze actuala forma a Hotararii Guvernului nr. 1672/2008, cu mici modificari, ignorand cu desavarsire punctul de vedere al partenerilor sociali. Hotararea reglementeaza modul in care se face evaluarea si remunerarea personalului artistic, tehnic si administrativ de specialitate din institutiile de spectacole si concerte.

Sindicalistii solicita suspendarea in regim de urgenta a HG 1672/2008 si promovarea proiectului agreat de Ministerul Culturii cu partenerii sociali, dar si solutionarea problemelor majore cu care se confrunta Biblioteca Nationala a Romaniei.

Vor participa la protest Uniunea Sindicatelor din Ramura Cultura - USRC, Federatia Artistilor Interpreti din Romania (FAIR), Uniunea Sindicatelor din Institutiile de Spectacole (USIS) si Federatia Sindicatelor din Bibliotecile din Romania (FSBR). Federatiile sindicale din cultura au sustinerea Federatiei Internationale a Muzicienilor si a Federatiei Internationale a Actorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...