Silvana Tudorache: Spitalele eficiente vor avea o structura mai supla, un numar mai redus de paturi si internari mai putine!

Subprefectul Silvana Tudorache sustine ca, potrivit Ministerului Sanatatii, reorganizarea spitalelor si eficientizarea activitatii acestora se poate face fie prin comasarea unitatilor spitalicesti, fie prin reprofilarea acestora.

Aceasta atrage insa atentia ca in cazul in care se merge pe comasarea spitalelor, acest proces trebuie sa se desfasoare sub coordonarea autoritatilor locale, dupa caz Consiliul Judetean sau consiliile locale. In cazul in care s-ar merge pe cea de-a doua varianta, reprofilarea spitalelor, Silvana Tudorache sustine ca acest lucru ar rezolva o problema majora cu care se confrunta la ora actuala judetul Botosani.

"Reorganizarea spitalelor si eficientizarea acestoa se poate face si prin reprofilare, adica reorganizare in camine de batrani sau in unitati medico-sociale. Avand în vedere ca in Botosani ne confruntam cu liste de asteptare kilometrice atat pentru intrarea intr-un azil, cat si intr-o unitate medico-sociala, autoritatile locale trebuie sa ia in calcul si aceasta varianta", a declarat subprefectul Silvana Tudorache.

Aceasta a tinut sa le atraga atentia autoritatilor locale si asupra faptului ca spitalele care nu vor avea linie de garda, pana la data de 1 aprilie, nu vor intra in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

"Spitalele care nu au linie de garda, adica cele care nu asigura continuitatea actului medical, incepand cu data de 1 aprilie 2011 nu vor mai fi finantate de la Casa de Asigurari de Santate, intrucat nu vor mai putea incheia contracte si acestea se vor autoexclude. Se tinde ca spitalele sa aiba o structura mai supla, sa aiba un numar mai redus de paturi, sa aiba internari mai putine si in acest mod eficienta spitalelor sa creasca", a mentionat Silvana Tudorache.

Subprefectul sustine ca reorganizarea spitalelor se poate face si prin transformarea lor in ambulatorii de specialitate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Drumarii se pregătesc pentru iarnă! (Foto)

astăzi, 11:45

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Botoșani a demarat acțiunea de semnalizare rutieră de iarnă și montarea plaselor parazăpezi. Drumarii au acționat, în ultimele ore, pe...

Cum pot circula botoșănenii cu trenul privat până la București. Cât va dura călătoria?

astăzi, 11:19

Aceste trenuri vor fi operate de o companie privată, Ferotrafic TFI, și vor circula pe rutele București –  Suceava și București – Iași, scrie Obiectiv de Suceava, care citează ...

Dăruind, vei dobândi! Apel mai puțin obișnuit în sprijinul deținuților din Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:39

Parohia ”Sf. Cuvioasa Parascheva", la solicitarea preotului de caritate Sergiu Brașoveanu, de la Capela Penitenciarului Botoșani, inițiază o colectă de articole vestimentare specifice ...