Ada Macovei: "Sunt discrepante uriase intre salariile cadrelor didactice de pe aceleasi functii"

Inspectorul scolar general Ada Macovei sustine ca in mai multe unitati de invatamant din judetul Botosani exista discrepante foarte mari intre salariile cadrelor didactice sau ale personalului nedidactic si auxiliar, care ocupa aceleasi functii.

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean pune toata aceasta situatie pe seama hotararilor judecatoresti, pe care le-au obtinut anumite categorii de personal si in baza carora au fost calculate salarii duble, astfel ca unii au ajuns sa aiba salarii cu mult peste ce incaseaza colegi care sunt pe aceeasi functie.

"In sistemul de invatamant sunt discrepante uriase intre salariile cadrelor didactice sau ale personalului nedidactic si auxiliar, pe aceleasi functii. O parte dintre persoane au hotarari judecatoresti care au fost aplicate si achitate si salarii de reincadrare duble fata de ceilalti, ceea ce starneste nu numai o nemultumire, dar reprezinta si un act disriminatoriuw, a declarat Ada Macovei, inspector scolar general.

Ea spune ca cele mai mari probleme le vor avea autoritatile publice locale, care vor trebui sa acopere aceste cheltuieli de personal.

"Nu stiu cum se va rezolva problema aceasta, pentru ca incepand cu 1 ianuarie 2011, o parte dintre unitatile de invatamant vor proceda la reincadrare pe legea in vigoare, iar o parte vor merge cu salarii duble, ceea ce produce mari probleme in bugetarea fondurilor pentru autoritatile locale", a conchis Ada Macovei.

De altfel, nici bine nu a inceput anul, ca majoritatea primarilor din judet se plang ca nu au fonduri suficiente pentru a functiona, si ca fata de ceea ce au primit, ar mai avea nevoie de circa 30% pentru a reusi sa acopere toate cheltuielile.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial: Fabrica din Botoșani care a concediat sute de oameni se închide în luna noiembrie!

astăzi, 13:22

Oficial, este vorba despre dizolvarea și lichidarea simultană și voluntară a societății, fără numire de lichidator. Artsana România, care a deţinut o fabrică la Botoşani unde s-au ...

Caz mai puțin obișnuit în Botoșani: Un elev a cerut ordin de protecție după ce a fost agresat de profesor!

astăzi, 13:00

Elevul de 12 ani a solicitat emiterea unui ordin de protecție după ce a fost agresat de un profesor, cererea fiind formulată de către tatăl copilului minor. Este vorba despre băiatul din orașul...

(P) Cum ar trebui să fie o pernă de dormit?

astăzi, 12:59

Dacă în trecut erau imensele pătrate cu umplutură din pene dure, care tot încercau să îl zgârie pe cel care dormea pe ele, astăzi avem accesorii de somn mult mai confortab...